18. jun 2023 13:50

Vučević: Alarmantna bezbednosna situacija u zemlji zbog zbivanja na KiM

Izvor: TANJUG

podeli vest

Vučević: Alarmantna bezbednosna situacija u zemlji zbog zbivanja na KiM

Foto: Tanjug TV

BEOGRAD - Bezbednosna situacija u zemlji zbog zbivanja na Kosovu i Metohiji je alarmantna i teška, a napadi na Srbe u pokrajini su stalni, ne od juče, nego od dolaska Aljbina Kurtija na čelo prištinskih institucija, izjavio je danas ministar odbrane i predsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević.

Vučević je za Tanjug rekao da je ta situacija direktna pretnja za bezbednost Srbije i da je jedini tračak nade racionalnost međunarodne zajednice, pre svega zemalja Kvinte, koja bi, kaže, trebalo da izvrši politički pritisak na Prištinu, ali da "boli glasna tišina međunarodne zajednice".

 

Vučević je ocenio da Kurti želi sukob Srba i Kfora i da mu je krajnji cilj da etnički očisti sever Kosova i Metohije od Srba.

Kurti navija za unutarsrpske sukobe, odgovaraju mu naša trvenja i podele

Neverovatno je da u Beogradu imamo proteste i predloge da se vlast promeni na ulici upravo kada je situacija na KiM ovako teška, rekao je danas Miloš Vučević, ocenivši da Aljbin Kurti navija za unutarsrpske sukobe i da mu odgovaraju unutrašnja trvenja i podele u Srbiji.

"To njemu odgovara da može da sprovodi svoju politiku a Kurtijeva politika je direktna opasnost za bezbednost Srbije", rekao je Vučević za Tanjug.

Kada je reč o mogućnostima održavanja izbora, istakao je da će izbora sigurno biti i da je samo pitanje kada ali da je realno da oni budu ranije nego što je predviđeno.