8. jul 2023 13:36

Vučić razgovarao sa Makronom i Tajanijem; od Srbije se traži da učini sve da bude održana stabilnost u regionu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Vučić razgovarao sa Makronom i Tajanijem; od Srbije se traži da učini sve da bude održana stabilnost u regionu

Foto: TANJUG/JADRANKA ILIĆ

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je danas da je razgovarao telefonom sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom, kojem je, kako je naveo, predočio posledice opasnog razvoja situacije na Kosovu i Metohiji.

Vučić je naveo da je Makrona zamolio da uloži dodatan napor "kako bi se prištinska strana urazumila i što pre vratila u okvire konkretnih razgovora, kao i da prestane da obesmišljava sve napore usmerene na deeskalaciju situacije".

"Sada već neskriveno nasilje upereno protiv Srba na KiM, sve očiglednije udaljava svaku mogućnost civilizovanog razgovora i pristupa rešavanju otvorenih pitanja", naveo je Vučić na Instagram nalogu "buducnostsrbijeav" i istakao da je sa Makronom, kao i uvek, imao otvoren i ozbiljan razgovor.

Vučić: Tajani tražio da Srbija učini sve da bude održana stabilnost u regionu

Predsednik Srbije je saopštio je danas da je razgovarao telefonom sa potpredsednikom Saveta ministara i ministrom spoljnih poslova Italije Antonijom Tajanijem koji je, kako je naveo, zatražio da Srbija učini sve da bude održana stabilnost u regionu. 

Vučić je na Instagram nalogu "budućnostsrbije" naveo da je Tajani naglasio da je Italija uvek spremna da da svoju podršku miru.

"Dogovorili smo novi telefonski razgovor za sledeću nedelju, a ja sam mu zahvalio za prijateljstvo, kao i za interes i razumevanje koje Italija, premijerka (Đorđa) Meloni i on lično imaju za stavove Srbije", dodao je Vučić.