29. septembar 2023 09:37

Srpska lista: Upad Kutijevih specijalaca u KBC i više privatnih objekata

Izvor: TANJUG

podeli vest

Srpska lista: Upad Kutijevih specijalaca u KBC i više privatnih objekata

Foto: TANJUG/STR

KOSOVSKA MITROVICA - Srpska lista saopštila je da su danas u ranim jutarnjim časovima prištinske specijalne jedinice koje su ilegalno prisutne na severu KiM brutalno upale u Kliničko-bolnički centar u Kosovskoj Mitrovici i tom prilikom uz prekomernu silu i brutalnost demolirale neke od prostorija, onemogućili rad zdravstvenim radnicima i zastrašivale pacijente koji su na stacionarnom lečenju u toj ustanovi.

Paralelno sa ovim upadom, brutalni upad je izvršen i u više privatnih objekata na severu Kosova i Metohije, a podatke o tim upadima i dalje prikupljamo, navodi Srpska lista.

Prilikom ove brutalne akcije Kurtijevih specijalaca bio je blokiran i put koji vodi ka vrtiću, odnosno predškolskoj ustanovi “Danica Jaramaz” i osnovnoj školi “Sveti Sava”.

Nastavnici i vaspitači nisu mogli da dođu do svojih radnih mesta, deca su bila prestravljena, a zabrinuti roditelji nisu smeli da decu odvedu na boravak u vrtić, odnosno na nastavu.

Očigledno da Kurtijev režim tragične događaje iz Banjske sada koristi da opravda svo antisrpsko delovanje na Kosovu i Metohiji, kao i da nastavi sa daljim maltretiranjem naših građana, ističe Srpska lista i navodi da su pripadnici Euleksa sve ove brutalne upade pratili sa udaljenosti od više desetina metara, apsolutno nezainteresovani da spreče maltretiranje srpskog naroda ili da se aktivno uključe i spreče protivzakonito delovanje Kurtijevih slecijalaca.

Dodaje se da pripadnika KFOR-a nije bilo na vidiku prilikom ovog necivilizacijskog ponašanja.

"Ostaje nam da pozovemo građane da u ovim ludim vremenima sačuvaju prisebnost i budu uz svoju decu, u nadi da će jednom i na ovim prostorima zavladati mir, te da će i Srbi moći da žive normalnim životom, da se leče bez da ih prepadaju do zuba naoružani specijalci ili da ih isti ne maltretiraju na putu do vrtića i škole. Ovom prilikom odajemo priznanje zdravstvenim radnicima, vaspitačima i nastavnicima koji su hrabro stali u zaštitu prava svojih pacijenata odnosno dece", navedeno je u saopštenju Srpske liste.