4. decembar 2023 14:33

Srpska lista: Kurti nastavlja sa kampanjom i podrškom listi Dragana Đilasa

Izvor: TANJUG

podeli vest

Srpska lista: Kurti nastavlja sa kampanjom i podrškom listi Dragana Đilasa

Foto: Srpska lista

KOSOVSKA MITROVICA - Srpska lista saopštila je danas da premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti nastavlja sa kampanjom i punom podrškom listi Dragana Đilasa na predstojećim izborima.

Kao primer za to Srpska lista navodi organizovani dolazak na Kosovo i Metohiju Đilasovih kolega Srđana Milivojevića, Miroslava Aleksića, Aleksandra Jovanovića Ćute i ostalih sa ciljem izazivanja podela između Srba na ovim prostorima.

"Nepune dve nedelje nas dele od izbornog dana kada će Srbi sa Kosova i Metohije još jednom pokazati da jedino veruju predsedniku Vučiću i da će svojim glasom pokazati da žele da Srbija nastavi da jača jer to znači sigurnost i opstanak Srba na ovim prostorima. Borba za naš narod se vodi delima, a ne sa par slika i praznim pričama", navodi se u saopštenju.

Srpska lista dalje navodi da su Đilasove kolege oprostile Kurtiju što je slao naoružane falange da gone Srbe, što su upucavali Srbe, hapsili bez dokaza što i dalje "u svojim kazamatima drže Srbe, otimaju srpsku zemlju i najsramnijim uvredama napadaju našu Srpsku pravoslavnu crkvu".

"Od svih srpskih muka, Kurtijevi saborci oličeni u Milivojeviću, Aleksiću, Ćuti i ostalima, nisu Kurtiju pomenuli nijednu. Oni su kao dobri poslušnici za srpske muke pod Kurtijevom vlašću okrivili predsednika Vučića i Srpsku listu. Ipak, srpski narod na Kosovu i Metohiji ima dovoljno političkog znanja, iskustva i zrelosti, da prozre one koji rade protiv srpskog opstanka na ovim prostorima", navodi se u saopštenju.