7. decembar 2023 21:29

Ministarka Popović obišla Vaspitno-popravni dom u Kruševcu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Ministarka Popović obišla Vaspitno-popravni dom u Kruševcu

Foto: TANJUG/Ministarstvo pravde

BEOGRAD - Ministarka pravde Maja Popović obišla je danas Vaspitno-popravni dom u Kruševcu, a razgovarala je i sa predstavnicima sudova i javnih tužilaštava u tom gradu.

Popović je takođe posetila crkvu Svetih apostola Filimona i Onisima, koja je nedavno sagrađena u okviru Vaspitno-popravnog doma.

Popović je istakla da je izgradnjom ove crkve omogućeno ostvarivanje verskih i duhovnih potreba štićenika, istakla je ministarka, saopštilo je Ministarstvo pravde.

Ministarka je razgovarala sa upravom doma o uslovima u kojim štićenici ove ustanove žive, vaspitavaju se i obrazuju, dodavši da je unapređenje uslova rada zaposlenih, kao i uslova smeštaja štićenika stalna briga Ministarstva pravde, koje ostaje posvećeno ispunjenju najviših evropskih standarda u ovoj oblasti.

Nakon posete Vaspitno-popravnom domu, Popović se sastala sa predstavnicima pravosudnih organa u Kruševcu.

Tokom razgovora sa predsednicima Višeg i Osnovnog suda u Kruševcu, Višim glavnim i Osnovnim glavnim javnim tužiocem, kao i predsednikom Prekršajnog suda u Kruševcu, ministarka se upoznala sa uslovima rada i tekućim potrebama pravosudnih organa.

Popović je naglasila da će država preduzeti sve neophodne korake u realizaciji infrastrukturnih projekata, kojim će se povećati prostorni kapacitet i tehnička opremljenost objekata, u cilju stvaranja što boljih uslova za efikasno funkcionisanje pravosuđa, što predstavlja strateško opredeljenje Srbije.

Ministarka se zahvalila predstavnicima sudova i javnih tužilaštava na dosadašnjoj saradnji, i istakla da će izgradnja nove palate pravde značajno unaprediti uslove rada nosilaca pravosudnih funkcija i olakšati pristup pravdi građanima Kruševca i Rasinskog okruga.