13. decembar 2023 14:12

Žigmanov dobio podršku Plenkovića za politički angažman u Srbiji

Izvor: TANJUG

podeli vest

Žigmanov dobio podršku Plenkovića za politički angažman u Srbiji

Foto: TANJUG/ZORAN ŽESTIĆ

ZAGREB - Hrvatski premijer Andrej Plenković informisao je danas Vladu o poseti predstavnika Hrvata u Srbiji Tomislava Žigmanova Zagrebu kome je, kako je kazao, data podrška za njegov politički angažman koji bi mogao dovesti da on i nakon predstojećih parlamentarnih izbora ponovo bude jedan od ministara u Vladi Srbije.

Plenković je na otvorenom delu sednice Vlade govorio i o smeni ministra privrede Davora Filipovića i njegovog posebnog savetnika Jurice Lovrinčevića.

“Prilično je jednstavno, Lovrinčević je u svojstvu savetnika praktično počinio koruptivna dela, zajedno s određenim medijima. Informacije koje su bile selektivne i prilagođene ti medijski predstavnici dalje su davali opozicionim strankama koji su te poluinformacije koristili za političke napade na Vladu", rekao je Plenković.

Ne samo da poruke pokazuju da je on kao savetnik delio državni novac nekim medijima dajući im informacije koje su se kasnije politički koristile protiv Vlade, dodao je hrvatski premijer.

"Neverovatna operacija s ciljem nanošenja političke štete Vladi. To je ono što je najvažnije”, rekao je Plenković.

Ako se, kazao je, pokaže da su te informacije istinite, onda je to posao za neka druga tela.

"Moramo biti u potpunosti svesni da je ovo operacija s ciljem rušenja Vlade. Kako je odabir savetnika bio politička odgovornost ministra, on je smenjen", pojasnio je premijer.

Dodao je da je "ovo njihova afera, afera u kojoj članica i članova HDZ-a nema”.

Plenković je informisao Vladu da je iz grčkih zatovra dosad pušten 41 hrvatski navijač.