29. maj 2024 12:43

Dačić otvorio novu Vatrogasno-spasilačku jedinicu Beograd na vodi

Izvor: TANJUG

podeli vest

Dačić otvorio novu Vatrogasno-spasilačku jedinicu Beograd na vodi

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić otvorio je danas novu Vatrogasno-spasilačku jedinicu Beograd na vodi i rekao da je u prvih pet meseci ove godine bilo 15.000 intervencija Sektora za vanredne situacije.

On je najavio da će u naredom periodu zajedno sa Gradom i drugim ministarstvima da se radi na poboljšanju uslova za rad ovog sektora, kako bi mogao da reaguje širom Srbije na sve izazove.

Na otvaranju nove vatrogasno-spasilačke jedinice, raport ministru Dačiću je predao komandir ove jedinice Predrag Kovačević, a prisustvovali su i ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović, član Privremenog organa Grada Beograda Nikola Nikodijević.

Kako je rekao Dačić, aktivnosti ove jedinice su postale sve važnije u savremenom svetu, zbog klimatskih promena sa kojima smo suočeni i zbog toga vatrogasno spasilačke jedinice moraju da imaju adekvatno mesto za rad i opremu.

"Ova nova jedinica koja će pokrivati ne samo Beograd na vodi, nego čitav ovaj deo. Od momenta kada dobije poziv da bi dežurna služba došla do nekog požara ili incidenta gde je potrebna reakcija sektora, potrebna je reakcija u roku od jednog minuta da vozilo krene. Da bismo imali takve spremne jedinice, važno je da budu obučene i dobro opremljene", rekao je Dačić.

Načelnik sektora za Vanredne situacije Luka Čaušić rekao je da će u stanici u Beogradu na vodi biti četa od 40 pripadnika i jedan komandir.

"Značajna formacija. Ova jedinica će pokrivati delove Starog grada, Savskog Venca Novog Beograda, do Čukaričke padine. Ovo je značajno za podizanje bezbednosti građana Beograda", rekao je on.