4. jun 2024 08:55

Teretni voz naleteo na kombi kod Vladičinog Hana, dve osobe povređene

Izvor: TANJUG

podeli vest

Teretni voz naleteo na kombi kod Vladičinog Hana, dve osobe povređene

Foto: MUP, ilustracija

VRANJE - Jedna osoba je teže, a jedna lakše povređena kada je jutros u 6.02 sati, na deonici pruge Suva Morava - Priboj Vranjski, na putnom prelazu obezbeđenom drumskim znakovima na putu, teretni voz naleteo na kombi koji je prelazio prugu.

Teže je povređen vozač kombija, a žena suvozač je lakše povređena i oboje su prevezeni u vranjsku bolnicu, rečeno je Tanjugu u Infrastrukturi železnice Srbije.

Železnički saobraćaj trenutno je u prekidu.

Kompanija "Srbija Kargo" saopštila je da je voz saobraćao na relaciji Subotica - Preševo i u svom sastavu imao 19 vagona, a da je usled neblagovremenog zaustavljanja ispred putnog prelaza došlo do naleta teretnog voza na putnički kombi.

Na lice mesta izašli su pripadnici MUP-a, kao i Zajednička železnička komisija „Infrastruktura železnice Srbije“ i „Srbija Kargo“ za isleđenje vanrednih događaja, koja će utvrditi sve detalje nesreće.

Železničke kompanije „Srbija Kargo“ i „Infrastruktura železnice Srbije“ ponovo apeluju na sve učesnike u saobraćaju da poštuju propise i saobraćajnu signalizaciju, jer samo tako mogu da se spreče ovakve nesreće i sačuvaju ljudski životi.