8. maj 2024 21:10

Gilad Erdan: Izraelska vlada razočarana zbog odluke SAD o obustavi isporuka municije

Izvor: TANJUG

podeli vest

Gilad Erdan: Izraelska vlada razočarana zbog odluke SAD o obustavi isporuka municije

Foto: Shutterstock.com/ruskpp

NJUJORK - Ambasador Izraela pri Ujedinjenim nacijama Gilad Erdan izjavio je danas da je njegova vlada razočarana zbog obustave isporuka američkih bombi Izraelu.

"To je vrlo razočaravajuća odluka, čak frustrirajuća," rekao je ambasador Erdan za vesti Kanala 12 i dodao da ne misli da ta odluka ukazuje na širi prekid američke pomoći Izraelu, prenosi Tajms of Izrael.

Erdan je nocenio da ova odluka proističe iz političkog pritiska Kongresa na administraciju predsednika Bidena, iz protesta na univerzitetskim kampusima širom SAD i predstojećih predsedničkih izbora u SAD-u.

On je predočio da je predsednik SAD Džozef Bajden istovremeno pozivao ljude da se sete da je rat počeo napadom Hamasa na Izrael, dok istovremeno zadržava "sredstva namenjena uništenju Hamasa".

"Ne možete dobiti rat ako ne dozvolite Izraelu da ga dobije", rekao je Erdan.

U međuvremenu, prema izveštaju sa info-sajta Axios, visoki izraelski zvaničnici upozorili su svoje američke kolege da bi odluka Bajednove administracije da pauzira neke isporuke oružja Izraelu mogla ugroziti tekuće pregovore o oslobađanju talaca.