4. jul 2024 12:40

Portparol Zelenskog demantuje dogovor o intervjuu predsednika Ukrajine s Takerom Karlsonom

Izvor: TANJUG

podeli vest

Portparol Zelenskog demantuje dogovor o intervjuu predsednika Ukrajine s Takerom Karlsonom

Foto: Shutterstock.com/Aleksandr Dyskin, arhiva

KIJEV, VAŠINGTON - Portparol ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog demantovao je danas da je dogovoren intervju američkog novinara Takera Karlsona sa Zelenskim.

Američki novinar, koji je dospeo u žižu svetske javnosti kada je u februaru u Moskvi intervjuisao predsednika Rusije Vladimira Putina, prethodno je najavio intervju s ukrajinskim predsednikom.

"Gospodin Taker Karlson bi trebalo da pažljivije proveri svoje izvore iz FSB. Predsednik Ukrajine ima potpuno drugačiji raspored, a Takera Karlsona nema" u njemu, rekao je portparol predsednika Ukrajine Sergej Nikiforov, kako prenosi Ukrinform.

Karlson je na društvenim mrežama objavio da je "izgleda" dobio intervju sa Zelenskim. 

"Izgleda da smo dobili intervju sa Zelenskim. Pokušavali smo dve godine, i naročito intenzivno posle intervjua s Putinom u februaru. Poenta je da se Amerikancima daju preko potrebne informacije o sukobu koji u potpunosti preoblikuje poziciju njihove zemlje u svetu. Nadamo se da (intervju) uskoro stiže", napisao je Karlson na Iksu.

Karlson je prvi zapadni novinar koji je intervjuisao ruskog predsednika od početka ruske vojne operacije u Ukrajini, u februaru 2022.

Tokom dvočasovnog intervjua objavljenog u noći 9. februara, a koji je imao više od 170 miliona pregleda na društvenoj mreži Iks i više od 10 miliona na Jutjubu, Putin je, između ostalog, rekao da Rusija neće napasti NATO, posebno Poljsku, Letoniju i druge baltičke zemlje.