Grabar-Kitarović: Srbija se naoružava, od koga se to brani?

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je večeras da na odluku Srbije da nabavi aviona Mig-29 ne gleda kao na trku u naoružanju, jer Srbija ima pravo da se naoružava i brani svoj vazdušni prostor, ali da bi volela da zna od koga se to Srbija brani.

11 Jan 2017 22:46

ZAGREB - Hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je večeras da na odluku Srbije da nabavi aviona Mig-29 ne gleda kao na trku u naoružanju, jer Srbija ima pravo da se naoružava i brani svoj vazdušni prostor, ali da bi volela da zna od koga se to Srbija brani.

"Nema ništa protiv njihove saradnje s Rusijom, ali njihove vojne vežbe moraju da budu transparentne, kao što su i NATO-ve. Volela bih da nas informišu šta žele da time postignu i od koga se to brane", rekla je Grabar-Kitarovićeva u emisiji "Iza zavese" HRT...


U HR fašizma nema, ali zato u Srbiji...

Grabar-Kitarović izjavila je večeras da "odgovorno tvrdi" da "u Hrvatskoj ustaštva i fašizma nema", za razliku od srpskog parlamenta gde 21 poslanik tvrdi da je zapadna granica Srbije na liniji Virovitica-Karlovac-Karlobag.

"Ako pogledate i sastav hrvatskog Sabora, nema ni jedne parlamentarne stranke koja zastupa neku fašističku ili ekspanzionističku politiku. Za razliku od toga u srpskom parlamentu imamo 21 poslanika koji tvrde da je zapadna granica Srbije na liniji Virovitica-Karlovac-Karlobag. I zato je čak i njihov predsednik na jednom skupu u Sarajevu izjavio da je to ozbiljan politički problem", rekla je Grabar-Kitarovićeva u emisiji "Iza zavese" HRT...


HR delo borbe sinova ustaša i partizana

Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je večeras da je "Hrvatska nastala na temeljima borbe sinova ustaša i partizana", iako je u istoj emisiji HRT-a kazala da "odgovorno tvrdi" da "u Hrvatskoj ustaštva i fašizma nema", istovremeno ocenivši da "mir i stabilnost na ovim prostorima neće vladati večno".

"Hrvatska se mora usredsrediti na sadašnjost i budućnost. Prestanimo da raspravljamo o prošlosti. Moderna Hrvatska nastala je na temeljima borbe i zajedništva sinova i kćeri ustaša i partizana i taj koncept zajedništva koji je promovisao predsednik Franjo Tuđman je nešto najvrednije u njegovoj politici i nešto što treba promovisati i dalje", rekla je predsednica Hrvatske...


Republiku Srpsku treba vratiti na zemlju

Grabar-Kitarović izjavila je večeras da se "realno gledajući Republika Srpska ponaša kao zasebni identitet (u BiH) i skoro kao samostalna država".


"Mislim da ih treba po lako vratiti na zemlju", rekla je Grabar Kitarović emisiji "Iza zavese" HRT.


Grabar Kitarović sa Trampom o integracijama susednih država

Hrvatska predsednica izjavila je večeras da je tokom nedavne posete SAD, za koju tvrdi da je bila službena i radna, sa novoizabranim američkim predsednikom Donaldom Trampom razgovarala "o odnosima sa susednim državama" Hrvatske.


"Razgovarali smo o odrednicama Trampove spoljne politike, o tome kako Hrvatska u njima može i mora da nađe svoje mjesto, o našim stavovima u otvorenim pitanjima u susedstvu i o odnosima sa susednim državama i njihovim integracijama", rekla je Grabar-Kitarovićeva u emisiji "Iza zavese" HRT...

Foto twitter@mery112016


Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

vrh strane