20. april 2024 14:03

Nebojša Krstić: Raspad "Srbije protiv nasilja" je dobar i za opoziciju i za celo društvo

Izvor: TANJUG

podeli vest

Nebojša Krstić: Raspad "Srbije protiv nasilja" je dobar i za opoziciju i za celo društvo

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Marketinški stručnjak Nebojša Krstić ocenio je danas da je za opoziciju u Srbiji i celo društvo, ne samo za vlast dobro da se koalicija Srbija protiv nasilja (SPN) "raspadne", posebno zbog načina na koji je nastala odnosno, kako je rekao, zloupotrebom tragedije u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u maju prošle godine.

"Mislim da je veoma dobro za Srbiju i društvo da se koalicija SPN raspadne, zato što je ona nastala na najodvratnijoj zloupotrebi tragedije koja se desila u `Ribnikaru` nešto slično se nikada nije desilo u istoriji Srbije. Takva odvratna zloupotreba i pokušaj pravljenja političkog profita na nečemu što je tragedija društva se nije zabeležila", rekao je Krstić za Tanjug.

Dodaje da smatra da je "što pre to bolje" da se ova koalicija raspadne i da se zatim predstavnici, članovi ili simpatizeri repozicioniraju kako im je volja.

"Što pre nestane kao takva to bolje za Srbiju i za opoziciju. Neka se sada repozicioniraju kako god im volja, po nekoj ideologiji ako je imaju, po idejama ako ih imaju, po tome ko koliko mrzi Vučića... Kako god, samo nemojte da se organizujete po tome ko želi da zloupotrebi to što je dete neko ubilo decu u školi. Što pre nestane ta slika to bolje za čitavo društvo", rekao je Krstić.

On je ocenio da onaj deo opozicije koji ne želi da ide na predstojeće izbore to čini jer su svesni da im je opao "rejting".

"Ne žele da idu na izbore jer su im tragični rezultati rejtinga, koji su pali posle petokolonašenja koje su imali kroz ekskurzije, na koje su slali predstavnike da tamo jure sekretarice i druge nižerazredne službenike po Briselu, i gde su već sve išli i vukli ih za rukav da uvedu sankcije Srbiji. Dakle srozao im se rejting i to je jedini razlog ove priče", ocenio je Krstić.

Na pitanje da li strane političke partije utiču na domaću opozciju, Krstić je rekao da misli da utiču strane ambasade, a ne političke partije.

Isitče da ako živimo u demokratiji, "opozicija ima pravo da donosi glupe i samoubilačke odluke".

"Ko to može da spreči i ko sme da to spreči. Mislim da je jako dobro i za opoziciju kada se ova konkretno, ekipa koja je zloupotrebljavala tragediju, "samoubija". Dobro je da da se napravi neka zdrava kombinacija, da se nađe tu neko pametan, da to predvodi neka grupa pametnih. Da se napravi neka politička priča, a ne ovako rusvaj na ulici i blokade mostova, nego neko ko razume politiku, na način na koji je Vučić vodi. On igra šah sve vreme, a nema protivnika za taj šah", rekao je Krstić.