28. oktobar 2024 19:20

Netanjahu: Snažno smo udarili na iranske fabrike smrti

Izvor: TANJUG

podeli vest

Netanjahu: Snažno smo udarili na iranske fabrike smrti

Foto: Pool Photo via AP/Debbie Hill

TEL AVIV - Premijer Izraela Benjamin Netanjahu izjavio je danas da je Izrael "snažno udario na iranske fabrike smrti" tokom vazdušnih napada na Iran u subotu.

"Teško smo oštetili iranske odbrambene sisteme i njihovu sposobnost da izvoze rakete.

Nismo napadali obične mašine ili fabriku. Ovo su industrijske fabrike smrti i snažno smo ih pogodili", poručio je Netanjahu izraelskom parlamentu, preneo je Tajms of Izrael.

Netanjahu je odbacio tvrdnje da ga je Bela kuća ubedila da smanji odgovor Izraela na iranski balistički raketni napad 1. oktobra, naglašavajući da Izraelci "odluke donose sami prema njihovim interesima i razmatranjima".

Nadam se da ću postići mirovne sporazume sa više arapskih država posle rata

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu izjavio je danas da se nada da će postići mirovne sporazume sa više arapskih zemalja kada se završi rat Izraela protiv Hamasa i Hezbolaha.

"Dan nakon što Hamas ne bude više kontrolisao Gazu i Hezbolah ne bude na našoj severnoj granici, radićemo na planovima za stabilizaciju ta dva fronta. Ali dan kasnije uključuje nešto drugo od izuzetnog značaja", rekao je Netanjahu u govoru u parlamentu.

On je istakao da teži da nastavi proces koji je vodio pre nekoliko godina od potpisivanja istorijskog Abrahamovog sporazuma i postigne mir sa više arapskih zemalja.

"Ove i druge zemlje jasno vide udarce koje zadajemo onima koji nas napadaju, iransku osovinu zla. Oni teže, kao i mi, ka stabilnom, bezbednom i prosperitetnom Bliskom istoku", rekao je Netanjahu.