2. avgust 2024 18:17

Ječmenica: Očekujemo objašnjenje Aerodroma o učestalim problemima i hitno rešavanje

Izvor: TANJUG

podeli vest

Ječmenica: Očekujemo objašnjenje Aerodroma o učestalim problemima i hitno rešavanje

Foto: ER SRBIJA

BEOGRAD - Pomoćnica ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture za vazdušni saobraćaj Verica Ječmenica zatražila je danas od koncesionara beogradskog aerodroma, francuske kompanije "Vansi" objašnjenje zbog učestalih problema sa IT sistemom koji dovode do kašnjenja u avio-saobraćaju, kao i njihovo hitno rešavanje. Budući da je na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“ drugi dan zaredom došlo do kvara IT sistema, što je usporilo čekiranje putnika i dovelo do kašnjenja pojedinih letova, pomoćnica ministra očekuje da se koncesionar izjasni zbog čega dolazi do problema i šta je kompanija preduzela kako se slične stvari ne bi ponavljalem, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaj i infrastrukture.

"S obzirom da je letnja sezona uveliko u toku i da se na beogradskom aerodromu dnevno obavi veliki broj letova, očekujemo da francuska kompanija ’Vansi’, kao koncesionar, ozbiljnije pristupi reševanju ovakvih problema, koji se dešavaju dva puta u dva dana, u interesu putnika“, istakla je Ječmenica.

Ona je podsetila da je i prošle letnje sezone zbog neodgovornog pristupa koncesionara bilo problema na beogradskom aerodromu. Ječmenica je rekla da je posle uvođenja novog zemaljskog operatera britanske kompanije Menzis, na inicijativu ministra Gorana Vesića, ovog leta aerodrom Nikola Teska radio normalno i da skoro da nije bilo problema sa čekiranjem putnika i otpremom prtljaga.

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa