10. avgust 2024 16:07

Er Srbija: Zbog kvara IT sistema aerodroma velika odstupanja od planiranog reda letova

Izvor: TANJUG

podeli vest

Er Srbija: Zbog kvara IT sistema aerodroma velika odstupanja od planiranog reda letova

Foto: TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ

BEOGRAD - Kompanija Er Srbije saopštila je danas da usled novog kvara IT sistema koji koristi beogradski aerodrom u popodnevnim časovima došlo je do stvaranja većih gužvi na šalterima za prijavu na letove, a kao posledica zabeležena su značajnija kašnjenja većine letova avio-kompanija koje poleću sa beogradskog aerodroma, uključujući i Er Srbiju.

"Odstupanja od planiranog reda letenja u uslovima visoke sezone dalje mogu dovesti do potencijalnih pomeranja aerodromskih slotova od strane evropske kontrole letenja i daljih posledičnih kašnjenja, isticanja radnog vremena posade, kao i isticanja radnog vremena pojedinih aerodroma. Zbog veoma usporenog procesa prijave na let, srpska nacionalna avio-kompanija moli putnike da na aerodrom dođu najkasnije tri sata pre planiranog vremena poletanja", navodi Er Srbija u saopštenju, povodom kvara IT sistema, o kojem je jutros javnost obavestila i kompanija Belgrejd erport.

Er Srbija je putnicima uputila izvinjenje zbog najavljenih odstupanja, do kojih dolazi zbog okolnosti koje su van kontrole srpske nacionalne avio-kompanije.

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa