7. jun 2024 10:12

Daniel Jovanović: Gastrofest je festival visoke gastronomije

Izvor: TANJUG

podeli vest

Daniel Jovanović: Gastrofest je festival visoke gastronomije

Foto: TANJUG/JADRANKA ILIC

BEOGRAD - "Gastrofest Beograd" biće održan 15. i 16. juna u Dorćol placu kao festival visoke gastronomije, čiji je cilj povezivanje malih proizvođača sa restoranima i upoznavanje posetilaca sa lokalnim gastronomskim vrednostima, rekao je osnivač manifestacije Daniel Jovanović.

"Čekamo goste sa nesvakidašnjim gastronomskim programima. Glavno su promocija restorana gde ćemo imati većinom vodeće vojvođanske restorane i par predstavnika sa beogradske gastronomske scene", rekao je Jovanović Tanjugu.

Prema njegovim rečima, misija "Gastrofesta" je promovisanje visoke gastronomije, a uz gastro panele i radionice, učestvovaće i oko 40 izlagača na Pijaci malih proizvođača, sa mesnim i mlečnim proizvodima, sokovima, džemovima, slatkišima, vinima i drugom.

Jovanović je dodao da je "Gastrofest" i zajednica koja okuplja restorane, male proizvođače i gatronomske stručnjake u cilju širenje viske gastronomije.

"Jedna od najvažnijih misija je da pokaže partnerske restorane, koji su vodeći i dobar su primeri za buduće privrednike koji se odluče za gastornomiju", rekao je Jovanović.

Pošto je glavni cilj manifestacije povezivanje malih proizvođača sa restoranima, Jovanović je dodao da imaju bazu partnera i spremiće listu njihovih proizvoda i predati šefovima restorana.

"Oni će izabrati namirnice koje im se svide i spremiti jela koje će doneti na festival", dodao je Jovanović.

Prema njegovim rečima, posetioci će pored restorana upoznati "autohtone ukusne lokalne gastronomske vrednosti".

Kako je najavljeno, među učesnicima su poznati novosadski restorani