4. jul 2023 11:41

Festival posvećen Nikoli Tesli 9. jula u Nijagara Folsu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Festival posvećen Nikoli Tesli 9. jula u Nijagara Folsu

Foto: Shutterstock.com/vkilikov, ilustracija

NIJAGARA FOLS, Kanada - Međunarodni festival povodom Dana Nikole Tesle biće održan 9. jula u Nijagra Folsu u Kanadi, gde je to zvanični praznik grada, najavili su danas organizatori iz Srpske škole "Nikola Tesla", koja se nalazi u tom gradu.

"Festival će se održati u Viktorija parku pored Teslinog spomenika i Trga Nikole Tesle, velikog vodopada i hidrocentrale iz 1901. godne čiji generatori su rađeni po Teslinim patentima", izjavio je direktor škole i festivala Borislav Živković.

Kako je najavljeno, na centralnoj bini izmenjivaće se plesne, folklorne i muzičke grupe, biće prikazan i film o Tesli, posetiocima će na više punktova u Viktorija parku inženjeri elektrotehnike demonstrirati uživo neke od 300 patentiranih Teslinih izuma, dok se uveče očekuje da će čuvne Nijagarini vodopadi biti osvetljeni u bojama srpske zastave.

"Na ovaj način naše sugrađane, ali i brojne turiste koji ovde dolaze, želimo da upoznamo sa životom i delima našeg naučnika i da celom svetu pošaljemo poruku o njegovoj neprevaziđenoj genijalnosti", naveo je Živković.