9. septembar 2024 09:00

I dalje aktivan požar na području Opštine Rudo, sprečeno širenje ka kućama

Izvor: TANJUG

podeli vest

I dalje aktivan požar na području Opštine Rudo, sprečeno širenje ka kućama

Foto: Tanjug video, arhiva

BANJALUKA - Požar na području Opštine Rudo je i dalje aktivan, ali je sprečeno širenje vatre ka kućama, rekao je danas Dragoljub Bogdanović, načelnik opštine.  

"Situacija nije sjajna, stotinu ljudi noćas je dežuralo i gasilo vatru. Devedeset odsto linije je odbranjeno", rekao je Bogdanović za RTRS.  

On je rekao da tokom dana očekuju kišu koja bi ugasila vatru, dodajući da dejstvovanje helikoptera, iako je prethodno načelno bilo dogovoreno, nije moguće zbog vremenskih uslova.  

U ovom požaru je do sada izgorelo više desetina hektara borove šume i niskog rastinja.  

Alarmantna situacija na požarištu u NP Drina kod Srebrenice

Situacija na požarištu u Nacionalnom parku "Drina" Srebrenica je jutros alarmantna, rekao je Mujo Hasanović, zamenik komandira Vatrogasne jedinice Srebrenica.

Hasanović je u izjavi za RTRS rekao da su tri ekipe vatrogasaca i noćas gasile vatru i da ulažu sve napore kako bi situacija bila stavljena pod kontrolu, ali da to nije moguće bez dejstva helikoptera ili kiše, koju očekuju tokom dana.

Pojasnio je da gori nepristupačan teren iznad sela, koje je ugroženo zbog mogućeg širenja vatre.

"Užareno kamenje se kotrlja, mi smo presekli tu liniju, nadamo se da se vatra neće proširiti", rekao je Hasanović.Na požarištu je i juče dejstvovao helikopter Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.