18. jun 2024 10:29

Hrvatska: Odbor pokrenuo postupak protiv Jandrokovića zbog mogućeg sukoba interesa

Izvor: TANJUG

podeli vest

Hrvatska: Odbor pokrenuo postupak protiv Jandrokovića zbog mogućeg sukoba interesa

Foto: TANJUG/FOTO HINA/ EDVARD ŠUŠAK

ZAGREB - Odbor za odlučivanje o sukobu interesa u hrvatskom Saboru otvorio je predmet protiv predsednika Sabora Gordana Jandrokovića jer je na utakmicu hrvatske fudbalske reprezentacije, koja se igrala u Berlinu u okviru Evropskog fudbalskog prvenstva, sa sinom putovao vladinim avionom.

Jandroković je rekao i da je od Odbora dobio mejl na kojem nije pisalo ni ko ga šalje nego samo logo Odbora u kojem je pisalo da ga informišu o postupku, prenosi zagrebački Indeks.

"Stvoren je utisak da sam napravio nešto što se inače ne radi, stvoren je utisak o mojoj krivici", rekao je on.

On je dodao i da je dobio poziv da prisustvuje utakmici, kao i da se na takve događaje uvek išlo službenim avionom, na temelju odluke predsednika Vlade, prenosi Jutarnji list.

"Na svetsko prvenstvo u Kataru išli smo u društvu s članovima porodice, tada nije otvoren nikakav postupak niti smo dobili napomenu da to nije uredu. Držeći se toga šta je bilo u Kataru, postupio sam na identičan način. U najavi odlaska stavio sam da uz mene ide i moj mlađi sin koji je maloletan", rekao je Jandroković.

On se rekao i da postupio identično kako su postupili i drugi zvaničnici.

"Hoće li se otvoriti postupak i protiv njih? Kakvi su to standardi koji se primjenjuju različito. Zašto su to učinili i ko je to učinio, je li Odbor imao sastanak? Ova situacija je neprijatna", rekao je Jandroković.