17. decembar 2022 15:58

U toku upisivanje u knjigu žalosti povodom smrti Siniše Mihajlovića: Poštovaoci se opraštaju od legendarnog fudbalera

Izvor: TANJUG

podeli vest

U toku upisivanje u knjigu žalosti povodom smrti Siniše Mihajlovića: Poštovaoci se opraštaju od legendarnog fudbalera

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Upisivanje u Knjigu žalosti povodom smrti legendarnog fudbalera Crvene zvezde Siniše Mihajlovića počelo je danas u Muzeju crveno-belih na stadionu Rajko Mitić.

 

Knjiga žalosti je otvorena do 17 sati.

Gajić: Mladi, ugledajte se na Sinišu Mihajlovića

Ministar sporta Zoran Gajić apelovao je danas na mlade da se ugledaju na Sinišu Mihajlovića, jer ga svi sportski uspesi koje je ostvario u karijeri nisu promenili kao osobu.

"Sinišu sam prvi put video 1988. godine kada je došao u Vojvodinu. To je bilo drugo sportsko vreme gde su se fudbaleri i odbojkaši hranili u kultnom Culetovom restoranu u Novom Sadu. Videlo se da je to momak koji ima 'to nešto', što mi u sportu često kažemo. Niko još ne ume to da definiše 'to nešto', ali ono je ostalo do poslednjeg dana njegovog života, pokazujući borbenost koju je imao na terenu, i van njega. Druga asocijacija na njega mi je to da je on jedan od vrhunskih sportista, koji su od juniorskog staža pa do momenta kada su dosegnuli plafon i kao igrač i kao trener, ostali karakterno isti i nisu se promenili", napisao je Gajić u Knjizi žalosti povodom smrti legendarnog srpskog fudbalera i trenera Siniše Mihajlovića.

 

On je naveo da je Mihajlović ostao isti prema drugovima, porodici, naciji, državi, onima koji su ga voleli i onima koji nisu.

Mijailović: Mihino dečačko radovanje i trk ka severu ostaće nam zauvek u sećanju

Predsednik Crvene zvezde Svetozar Mijailović oprostio se danas od Siniše Mihajlovića rečima da je legendarni srpski trener i fudbaler prerano otišao iz života i sporta.

Mijailović se među prvima upisao u knjigu žalosti koja je otvorena povodom smrti Mihajlovića, koji je preminuo juče u Rimu.

"Otišla je jedna od najvećih zvezda tima koji se popeo na vrh Evrope i sveta, mladić koji se u svojoj 23. godini okitio sa dva najveća klupska trofeja. Prerano je otišao iz života, sporta, fudbala, kome je toliko dao. Siniša je kao mlad dečak došao u Zvezdu iz Vojvodine sa kojom je osvojio šampionsku titulu, ušao u jedan tim, koji je već bio formiran i grabio ka rezultatu koji je te godine i postigao. Mihajlović je bio veoma vezan za fudbal, voleo ga je svim srcem i toliko je energije bilo u njemu da su i stariji igrači koji su vremenski duže bili u Crvenoj zvezdi mogli da budu inspirisani njegovim zalaganje i odnosom prema fudbalskoj igri, ali i obavezama. Bio je voljen od svih, navijača, trenera, ljudi koji su u to vreme bili u upravi", naveo je Mijailović. 

Aćimović: Verujem da će sećanje na Mihajlovića ostati zauvek urezano u nama

Nadam se i verujem da će sećanje na Sinišu Mihajlovića ostati zauvek urezano u nama, rekao je danas nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Jovan Aćimović povodom smrti legendarnog srpskog igrača i trenera.

Jovan Aćimović se danas upisao u Knjigu žalosti povodom smrti Siniše Mihajlovića.

 

"Mogu da kažem da je najbolji među nama otišao. Gubitak je najveći svakako za Sinišinu porodicu, ali se svi osećaju kao da je jedan deo nas izgubljen. Uvek je bio prisutan kao čovek i igrač, njegov duh je provejavao u sportu i biće večno upamćen. Nadam se i verujem da će sećanje na Mihajlovića ostati zauvek urezano u nama. Iako ga život apsolutno nije mazio, u kratkom periodu je uspeo da izbori veličanstvenu karijeru. Njegov primer svima treba da služi kao zvezda vodilja. U sportu ima mnogo trenutaka koji se pamte, kao što je upravo fotografija Mihajlovića vezana za veliki događaj na Marakani. Fudbal u svojoj suštini ima radovanje i tugu. Oba osećanja kada je Siniša u pitanju nadilaze prosečnu emociju koja većina igrača nose u sebi", rekao je Aćimović.

Peruničić: Ličnosti kao što je bio Mihajlović nikada ne umiru

Bivši rukometaš Nenad Peruničić oprostio se od legendarnog srpskog fudbalera i trenera Siniše Mihajlovića rečima da "odlaze mladi ljudi, velikani, ali takve ličnosti kao on nikada ne umiru".

Proslavljeni srpski fudbaler i trener Siniša Mihajlović preminuo je juče u 54. godini posle duge i teške bolesti u bolnici u Rimu.

 

Upisivanje u Knjigu žalosti povodom smrti Siniše Mihajlovića počelo je danas u Muzeju crveno-belih na stadionu Rajko Mitić. 

Terzić: Siniša je bio poseban čovek i rođeni pobednik

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić oprostio se od Siniše Mihajlovića rečima da je nekadašnji srpski fudbaler i trener bio poseban čovek i rođeni pobednik.

Terzić se upisao danas u Knjigu žalosti povodom smrti Siniše Mihajlovića.

"Ako se za nekog može upotrebiti čuvena Njegoševa rečenica: 'Blago tome ko dovijeka živi, imao se rašta i roditi', to se odnosi na Sinišu. On je bio poseban čovek, iskonski čista duša. Bio je i prznica, tvrdoglav u tom smislu da je moralo biti po njegovom, ali poseban čovek, rođeni šampion i pobednik. Uvek je bio ponosan i još uvek pamtim njegove reči kad je prkosio u jednoj izjavi i rekao: 'Ja sam Srbin od glave do pete, sa svim vrlinama i manama mog ponosnog naroda'". 

Pankov: Nadao sam se da nije istina, Miha je bio kultna ličnost

Fudbaler Crvene zvezde Radovan Pankov oprostio se danas od Siniše Mihajlovića rečima da je prerana smrt legendarnog srpskog igrača i trenera veliki gubitak za ceo svet.

Pankov se danas upisao u Knjigu žalosti.

"Velika je ljubav prema Siniši. Nosio je čuveni plavi dres reprezentacije sa brojem 11 i kragnom podignutom na gore. Sećam se odlično svega toga, a mojoj generacije je sve navedeno i prva asocijacija na Sinišu. Propagirao je ljubav prema ovom klubu i Srbiji, gde god je bio poštovan i veličan kao što je to slučaj u Italiji, koja nije njegova zemlja. To dovoljnio govori o kakvom se čoveku radilo. Znamo da je bio humanitarac, propagirao je porodične vrednosti. Njegova prerana smrt je veliki gubitak ne samo za nas, već za ceo svet", istakao je Pankov, preneo je zvanični sajt Crvene zvezde.

Dodik: Treba da budemo ponosni što smo bili savremenici Siniše Mihajlovića

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik oprostio se danas od Siniše Mihajlovića rečima da je nekadašnji srpski reprezentativac i trener obeležio ne samo fudbalsku sferu života, nego i vreme i kome je živeo.

Dodik se danas u Beogradu upisao u Knjigu žalosti.

 

"Ovo nije pozdrav, jer Siniša ostaje u sećanjima. On je obeležio, ne samo fudbalsku sferu života, nego je i vreme u kom je živeo. Nesumnjive vrednosti koje je promovisao su putokaz za mlade i uspešne ljude, da se bave ne samo sportom, već i da čuvaju odnos prema porodici, društvu i patriotizam. Kad je reč o Siniši, privrženost porodici je vrednost koja je u osnovi svega. Teško je naći reči, čini se da nešto ostane nedorečeno, ali trebamo biti ponosni što smo živeli u vremenu Siniše Mihajlovića i što smo ga poznavali", rekao je Dodik, preneo je zvanični sajt Crvene zvezde.