19. septembar 2023 16:13

Bivši fudbaler Radničkog Dragoljub Živković: Večito ću pamtiti meč sa Santosom

Izvor: TANJUG

podeli vest

Bivši fudbaler Radničkog Dragoljub Živković: Večito ću pamtiti meč sa Santosom

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Bivši fudbaler Radničkog iz Kragujevca Dragoljub Živković izjavio je da će mu prijateljski meč sa Santosom, koji je odigran 1969. godine, ostati u večitom sećanju.

Santos je pre 54 godina bio na turneji po bivšoj Jugoslaviji, a ovaj klub je predvodio Pele. Čuveni brazilski klub odigrao je mečeve sa Crvenom zvezdom i Željezničarom, ali i Radničkim iz Kragujevca.

"Sve što se tiče brazilske reprezentacije asocira me na Pelea. Puno sećanja postoje na to vreme. Radnički je tad ušao u Prvu ligu Jugoslavije i imao je izuzetno jak tim. Radnički je bio jači od pola klubova iz tadašnje jugoslovenske lige. Imam utisak da je Santos igrao opušteno na meču sa Radničkim. Santos je u to vreme bio pojam za ceo svet. Boljih fudbalera u svetu nije bilo", rekao je Živković za Tanjug.

Slobodan Paunovski je igrao tada za Radnički, a postigao je dva gola za svoj tim.

"Radnički je tu utakmicu odigrao slučajno. Mi smo igrali u subotu utakmicu sa Partizanom. Tu utakmicu su gledali fudbaleri Santosa. I onda kada su videli kako smo igrali odlučili su da dođu u Kragujevac. Santos je posle prvog poluvremena vodio 3:1. Smanjili smo prvo na 3:2, a onda sam 10 minuta pre kraja izjednačio na 3:3. U 90. minutu sam postigao svoj drugi gol i poveli smo 4:3", podsetio se Paunovski za Tanjug.

Utakmica je završena na kraju rezultatom 4:4.

"Pele je bio mnogo ljut, pošto smo poveli 4:3. Na portugalskom je tražio loptu od sudije. Uzeo je loptu, stavio je na centar. Pele je potom predribao sve naše igrače i postigao je izjednačujući gol", naveo je Živković, koji je na kraju razmenio dresove sa Peleom.

Paunovski je na kraju istakao da je bio oduševljen igrom Pelea na meču sa Radničkim.

"Da li je moguće da neki igrač tako nešto uradi za 30 sekundi. On je krenuo sam sa centra i uspeo je da postigne gol. I dan danas mi je ta utakmica u glavi. To doživite jednom u životu, a ja sam postigao dva gola na tom meču", istakao je Paunovski.