10. oktobar 2023 15:36

Usvojene dopune lista kategorisanih sportista i timova u programima OKS

Izvor: TANJUG

podeli vest

Usvojene dopune lista kategorisanih sportista i timova u programima OKS

Foto: Olimpijski komitet Srbije

BEOGRAD - U Beogradu je danas održana sednica Izvršnog odbora Olimpijskog komiteta Srbije na kojoj su članovi IO usvojili dopune lista kategorisanih sportista i timova za učešće u programima OKS, saopšteno je danas.

Na sednici IO OKS je konstatovano da "Tim Srbija" za Olimpijske igre, koje će biti održane naredne godine u Parizu, trenutno broji 44 člana.

"Usvojeni su izveštaji šefa misije za III Evropske igre Krakov Malopolska 2023. i XVII letnji Evropski olimpijski festival mladih Maribor 2023. Na EI održanim u Poljskoj, Srbija je osvojila ukupno 16 medalja, od čega tri zlatne, šest srebrnih i sedam bronzanih. S druge strane, na letnjem Evropskom olimpijskom festivalu mladih održanom u Sloveniji, Srbija je osvojila osam odličja, od čega dva zlatna, jedno srebrno i pet bronzanih", navodi se u saopštenju OKS.

Članovi Izvršnog odbora usvojili su izmene i dopune lista kategorisanih sportista i timova za učešće u programima OKS.

"U Olimpijski program 'Pariz 2024' ušlo je 15 sportista iz tekvondoa, kajaka, badmintona i veslanja, kao i muška košarkaška reprezentacija. Hetik Cabolov prešao je iz druge u prvu kategoriju programa OKS 'Pariz 2024' na osnovu osvojenog trećeg mesta na SP. Muški kajakaški četverac u sastavu Vrdoljak, Novaković, Džombeta, Torubarov prešao je iz treće u drugu kategoriju na osnovu osvojenog trećeg mesta na EP. S druge strane, u 'Razvojni program OKS' ušlo je 24 mladih sportista iz atletike, plivanja, džudoa, rvanja i kajaka", navode iz OKS.

Članovi Izvršnog odbora OKS konstantovali su da "Tim Srbija" za predstojeće Olimpijske igre, koje će biti održane od 26. jula do 11. avgusta 2024. godine trenutno broji 44 člana, od čega je 20 sportista iz individualnih sportova i 24 iz timskih (muška košarka i ženska odbojka).