17. jul 2024 06:13

Putnička vozila na Gradini čekaju 30 minuta, teretnjaci na Kelebiji četiri sata

Izvor: TANJUG

podeli vest

Putnička vozila na Gradini čekaju 30 minuta, teretnjaci na Kelebiji četiri sata

Foto: TANJUG/TANJUG VIDEO

BEOGRAD - Prema informacijama Uprave granične Policije RS, putnička vozila na graničnim prelazu Gradina na izlazu iz zemlje 30 minuta, dok na ostalim prelazima nema zadržavanja vozila.

Teretna vozila na GP Kelebija na izlazu čekaju četiri sata, a na GP Šid tri sata, na Batrovcima dva. Na Horgošu se čeka 90 minuta, a na Bogojevu i Gradini po 60 minuta, na izlazu iz zemlje.

Na naplatnim stanicama nema zadržavanja vozila.

Danas i sutra u periodu od 7 do 16 časova, zbog asfalterskih radova, biće obustavljen saobraćaj na državnom putu II A reda broj 205, na deonici Tutin (Velje Polje) – Vuča. Alternativni putni pravac je Novi Pazar - Pazarište - Tutin - Mehov Krš, saopštio je Auto Moto Savez Srbije (AMSS).

Danas od 10 do 14 časova izvodiće se radovi na sanaciji oštećenog

kolovoza autoputa broj 1, na deonici petlja Bubanj Potok – petlja Tranšped, u smeru ka Nišu.

U zoni radova saobraćaj će se odvijati preticajnom saobraćajnom trakom, vozna i zaustavna traka biće zatvorene za saobraćaj.

Od danas do 20. jula izvodiće se radovi na rehabilitaciji

preticajne saobraćajne trake državnog puta I A reda broj 3, deonica petlja Dobanovci – petlja Beograd, u smeru ka Beogradu.

Vremenski uslovi danima isti, nastavlja se vožnja po vrelom vazduhu i zagrejanom asfaltu zato je otežano hlađenje motora i drugih vitalnih sklopova automobila što dovodi do čestih i iznenadnih kvarova, upozoravaju iz AMSS.