16. avgust 2024 06:23

U Srbiji do kraja sedmice veoma toplo, crveni meteo-alarm

Izvor: TANJUG

podeli vest

U Srbiji do kraja sedmice veoma toplo, crveni meteo-alarm

Foto: TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ

BEOGRAD - Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je da će u Srbiji do kraja sedmice biti veoma toplo.

Danas i sutra maksimalna temperatura od 37 do 41 stepen, u nedelju od 33 do 38, a od početka sledeće sedmice od 29 do 36 stepeni Celzijusa.

U celoj zemlji danas je na snazi crveni meteo-alarm, koji označava vrlo opasno vreme.

U Beogradu do kraja sedmice veoma toplo sa maksimalnom temperaturom od 37 do 39 stepeni Celzijusa i uz tropske noći. Temperatura će početkom naredne sedmice biti u manjem padu i u intervalu od 31 do 34 stepena, navodi RHMZ.

U 6 sati najtopliji Beograd, Niš, Palić i Crni vrh sa 24 stepena Celzijusa

U Srbiji je jutros u 6 sati najtoplije bilo u Beogradu, Nišu, na Paliću i Crnom vrhu, gde je izmerena temperatura 24 stepena Celzijusa.

U Somboru i Valjevu temperatura je bila 23 stepena, a u Novom Sadu, Loznici, Kraljevu i na Zlatiboru 22 stepena Celzijusa.

Najsvežije je bilo u Sjenici, gde je temperatura bila 13 stepeni Celzijusa.

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da će u Srbiji do kraja sedmice biti veoma toplo. 

Danas temperatura do 40 stepeni

U Srbiji će i danas biti pretežno sunčano i veoma toplo vreme, posle podne, uz lokalni razvoj oblačnosti, retku (izolovanu) pojavu kratkotrajne kiše ili pljuska s grmljavinom, uglavnom na jugu i istoku Srbije i u planinskim predelima, a temperatura će se kretati od 16 do 40 stepeni, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U Beogradu će duvati uglavnom slab zapadni i severozapadni vetar, vetar, a maksimalna dnevna temperatura biće oko 39 stepeni.

Drugog dana vikenda moguć je lokalni razvoj oblačnosti i kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom, a od početka naredne nedelje biće promenljivo i još nestabilnije vreme uz smenu sunčanih i oblačnih intervala i uz pojavu pljuskova i grmljavina, koji će lokalno biti izraženiji uz grad i pojačan vetar.