16. jul 2024 14:04

Dačić: Važno je da svi koji dele iste ciljeve budu zajedno

Izvor: TANJUG

podeli vest

Dačić: Važno je da svi koji dele iste ciljeve budu zajedno

Foto: TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ

BEOGRAD - Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je danas na obeležavanju 34 godine od osnivanja te stranke, kome je prisustvovao i predsednik Aleksandar Vučić, da je važno da oni koji dele iste ciljeve budu zajedno.

Dačić se osvrnuo na slogan SPS "Verni Srbiji" rekavši da je to moto koji ima ne samo SPS već svi koji zajedno rade u koaliciji na čelu sa predsednikom Vučićem.

"To je suština svih dana koje smo imali u ove 34 godine. Jer istorija Socijalističke partije Srbije i sada Srpske napredne stranke je istorija i Srbije, jer smo prolazili kroz svaki državni i nacionalni problem kroz koji su naše društvo, naša država i naš narod prolazili svih ovih decenija", rekao je Dačić.

Zato je bitno, kako je rekao, da svi koji dele te iste ciljeve budu zajedno, da budu u istom političkom frontu, da se međusobno poštuju i da razvijaju što bolju saradnju u interesu Republike Srbije.

On je rekao da bez Srbije nema nijedne partije, ocenjujući da je to osnovna odluka svih patriotskih stranaka.

Dačić je rekao da je na današnji dan započeo prvi kongres SPS u Sava centru i trajao je ceo dan i noć, i završio se 17. jula koji se obeležava kao dan stranke.

Zamolio je i da se ne raspisuju više vanredni izbori, a rekao je i da je od prvog dana SPS tu, i izrazio nadu da će biti još dugo.