3. avgust 2024 20:49

Dejan Ristić o "Oluji": Prvi dani avgusta su za sve nas Srbe dani tuge i sećanja

Izvor: TANJUG

podeli vest

Dejan Ristić o "Oluji": Prvi dani avgusta su za sve nas Srbe dani tuge i sećanja

Foto: TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ

LOZNICA - Ministar informisanja i telekomunikacija Dejan Ristić prisustvovao je danas u Loznici državnoj ceremoniji posvećenoj obeležavanju Dana sećanja na sve stradale i prognane Srbe u hrvatskoj oružanoj akciji "Oluja" i tom prilikom je poručio da su prvi dani avgusta za sve Srbe dani tuge i sećanja.

"Dani kada svako od nas treba posebno da se zapita kako bi postupio u nekim sličnim okolnostima, kao čovek ili nečovek? To je dan kada se sećamo žrtava te tzv. vojno-policijske akcije, operacije koja je za cilj imala to da se sa teritorije jedne države eliminiše prisustvo pripadnika neželjenog naroda, u ovom slučaju srpskog. Prvi dani avgusta su za sve nas Srbe dani za podsećanje. To su oni dani kada još odlučnije treba da nastavimo da gradimo mir, da insistiramo na suživotu i ravnopravnosti, kao i na objektivnom sagledavanju prošlosti“, izjavio je Ristić, saopštilo je Ministarstvo informisanja i telekomunikacija.

U saopštenju se podseća da je u zločinačkoj akciji "Oluja" koja je počela na današnji dan pre 29 godina, ubijeno je ili nestalo oko 2.000 Srba, dok je više od 220.000 njih proterano.

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa