4. septembar 2024 17:04

Brnabić na mreži X ocenila da pojedini mediji nisu objektivno izveštavali o litijumu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Brnabić na mreži X ocenila da pojedini mediji nisu objektivno izveštavali o litijumu

Foto: Tanjug/video

BEOGRAD  - Predsednica Narodne Skupštine Ana Brnabić izjavila je danas da pojedni mediji, prema njenom mišljenju, nisu izveštavali profesionalno i objektivno o litijumu i da su objavili nepotpune informacije.

"Profesionalci sa N1 'zaboravili' da pomenu da je profesor (Branimir) Jovančićević potpredsednik Demokratske stranke! Sitnica... Šta su ti profesionalni standardi i istinito i objektivno izveštavanje - sve vrca. Takođe, pošto su propustili u čitavoj ovoj priči da kažu da tvrdnje o bezbednosti vode i vodotokova nije izneo predsednik Srbije Aleksandar Vučić, već struka i naučnici, objavljujem i prilog da im pomognem", napisala je Brnabić na svom nalogu na društvenoj mreži Iks.

Ona je uz objavu dodala fotografiju naslova vesti: "Prof. Jovančićević o Vučićevoj izjavi da rudnik litijuma neće zagaditi vodu: Priča o nečemu u šta se ne razume" i video snimak gostovanja profesora Aleksandra Jovovića o litijumu.

"E, da - da još jednom zahvalim svim medijskim udruženjima što ćute i neoglašavaju se da osude, ili makar upozore, na ovu višemesečnu kampanju lažnih vesti i dezinformacija. Ko će ga znati, možda su zaturili negde Kodeks novinara...", navela je Brnabić.