6. septembar 2024 10:44

Aleksandar Vulin: Vučić nije odbio poziv Putina, sa njim će razgovarati o odlasku na samit BRIKS-a

Izvor: TANJUG

podeli vest

Aleksandar Vulin: Vučić nije odbio poziv Putina, sa njim će razgovarati o odlasku na samit BRIKS-a

Foto: , Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP/Kristina Kormilitsyna

BEOGRAD - Potpredsednik vlade Aleksandar Vulin izjavio je danas da su predsednici Srbije i Rusije Aleksandar Vučić i Vladimir Putin prijatelji koji se izuzetno poštuju, da Vučić nije odbio poziv ruskog predsednika da učestvuje na samitu BRIKS-a u Kazanju i da će o tome dva predsednika razgovarati u unapred dogovorenom telefonskom razgovoru.

"Srbija i Rusija su strateški partneri i to ništa ne može da promeni. Predsednici Vučić i Putin su iznad svega prijatelji i ljudi koji se izuzetno poštuju, nemojte pokušavati da ih posvađate. Na sastanku koji sam imao sa predsednikom Rusije, predsednik Putin je izrazio veliko poštovanje za predsednika Vučića a imao sam čast da prenesem izraze iskrenog i bratskog poštovanja predsednika Vučića predsedniku Putinu", izjavio je Vulin za RTS po povratku iz Vladivostoka, gde se sastao s Putinom.

Vulin je rekao da predsednik Srbije nije odbio poziv Putina da učestvuje na samitu BRIKS-a u Kazanju i da će o tome dva predsednika razgovarati u unapred dogovorenom telefonskom razgovoru.

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa