17. oktobar 2024 12:47

Jelena Žarić Kovačević :Raspisaćemo drugi javni poziv ove godine za sredstva lokalnim samoupravama

Izvor: TANJUG

podeli vest

Jelena Žarić Kovačević :Raspisaćemo drugi javni poziv ove godine za sredstva lokalnim samoupravama

Foto: TANJUG/BRANKO LUKIĆ

ČAČAK  - Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Jelena Žarić Kovačević izjavila je da će u naredne dve do tri sedmice biti raspisan drugi javni poziv za dodelu budžetskih sredstava lokalnim samoupravama.

„Ovo je prva godina u kojoj će Ministarstvo imati dva javna poziva iz budžetskog fonda koja može da dodeli lokalnoj samoupravi. Sada se, krajem godine, radi o manjim sredstvima, tako da ćemo se truditi da pomognemo nekim manjim opštinama sa nedostajućim sredstvima da bi priveli kraju određene projekte ili sa sredstvima koja su im potrebna za projektnu dokumentaciju kako bi stvorili uslove da konkurišu za neke veće projekte”, rekla je Žarić Kovačević na Savetu Moravičkog upravnog okruga.

Ona je pozvala sve jedinice lokalne samouprave da konkurišu na ovom javnom pozivu i dodala da će na ovom, drugom javnom pozivu biti opredeljeno između 50 i 55 miliona dinara, dok će naredne godine, na javnom pozivu koji će biti raspisan u martu, prema njenim rečima biti opredeljeno preko 400 miliona dinara.

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa