30. oktobar 2023 19:13

Dačić uputio saučešće povodom smrti Išvana Pastora

Izvor: TANJUG

podeli vest

Dačić uputio saučešće povodom smrti Išvana Pastora

Foto: TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ

BEOGRAD - Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić uputio je danas saučešće povodom smrti predsednika Skupštine AP Vojvodine Ištvana Pastora njegovoj porodici i Savezu vojvođanskih Mađara.

”Sa velikom tugom primio sam vest da nas je napustio Ištvan Pastor, prijatelj i neumorni borac za napredak Srbije kao moderne i tolerantne zajednice svih njenih građana i naroda", naveo je Dačić.

Istakao je da je Pastor "svojom mudrošću i velikom energijom predvodio mađarsku nacionalnu zajednicu u Srbiji putem saradnje i zajedništva, što će ostati upamćeno kao njegovo istorijsko nasleđe".

"Srbija je bila bogatija sa Ištvanom Pastorom i njegovim delom, pa će njegov odlazak ostaviti neizbrisiv trag, ali i obavezu svima nama da nastavimo da živimo u slozi i posvećenošću napretku i budućnosti Srbije. Porodici Ištvana Pastora i njegovom Savezu vojvođanskih Mađara upućujem izraze iskrenog saučešća”, naveo je Dačić.

Predsednik Skupštine AP Vojvodine i lider Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Ištvan Pastor preminuo je danas u 68. godini posle teške bolesti.