24. april 2024 15:19

Predstavnici nekoliko opozicionih stranaka podržali odluku pokreta Kreni-promeni da učestvuje na izborima u Beogradu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Predstavnici nekoliko opozicionih stranaka podržali odluku pokreta Kreni-promeni da učestvuje na izborima u Beogradu

Foto: TANJUG/NEMANJA JOVANOVIĆ

BEOGRAD - Predstavnici nekoliko opozicionih stranaka podržali su danas odluku pokreta "Kreni promeni" da učestvuje na izborima u Beogradu 2. juna.

Iz koalicije "Biram borbu", u kojoj su Zeleno levi front, Narodni pokret Srbije, Ekološki ustanak, Demokratska stranka, Pokret slobodnih građana i Novo lice Srbije, a koje će zajedno izaći na izbore, većina je podržala učešće pokreta Kreni promeni.

"Drago mi je što je Savo Manojlović odlučio da izađe na izbore", rekao je za list Danas lider Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić i ocenio da ta odluka povećava šanse da se opozicija i građani izbore za "drugačiji Beograd", ali, kako je rekao, i za Niš, Novi Sad i sve druge gradove.

On je rekao da imaju isti cilj koji mogu da ostvare i da nema prepreka za saradnju.

Kopredsednica Zeleno levog fronta Biljana Đorđević rekla je da poštuje odluku "Kreni promeni" da na izbore izađu samostalno i da će sarađivati u kontroli izbora 2. juna.

"Mislim da je jasno da je odluka Save Manojlovića da samostalno izađe na izbore njegova odluka, odnosno odluka pokreta kojem pripada, te da u tom smislu nije bilo želje za učešćem u koaliciji 'Biram borbu'", rekla je ona za list Danas.

Ekološki ustanak saopštio je danas da podržava odluku pokreta "Kreni - promeni" da izađe na predstojeće izbore u Beogradu.

Lider Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta pozvao je nedavno lidera pokreta "Kreni promeni" Savu Manojlovića da se pridruži delu opozicije koja izlazi na lokalne i beogradske izbore.

On je za TV Nova rekao da se nedavno čuo sa Manojlovićem i pozvao ga da uđe u politiku i da se on i ekološke organizacije udruže.

"Nadam se da ovoj priči o zajedništvu još uvek nije kraj", rekao je Jovanović.

I Novo lice Srbije pozdravlja odluku pokreta Kreni - promeni, a kako je rekao predsednik Miloš Parandilović šansa opozicije je ozbiljno popravljena i da će koalicija "Biram borbu" sarađivati.

I Dobrica Veselinović iz Zeleno-levog fronta rekao je juče da je u kontaktu sa Manojlovićem i da bi želeo da to bude zajednički opozicioni nastup.