3. jul 2024 15:59

DRI: Revizijom nije utvrđeno da je Uprava odobravala sredstva desničarskim organizacijama

Izvor: TANJUG

podeli vest

DRI: Revizijom nije utvrđeno da je Uprava odobravala sredstva desničarskim organizacijama

Foto: DRI

BEOGRAD - Državna revizorska institucija demantovala je danas navode pojedinih medija da iz revizije finansijskih izveštaja Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu proizilazi da su na konkursima odobravana sredstva i desničarskim organizacijama povezanim sa vladajućom strankom i istakla da je reč o netačnim tvrdnjama.

Državna revizorska institucija je na svom sajtu reagovala na tekst koji je objavljen na portalu Radio Slobodna Evropa 1. jula 2024. godine pod nazivom "Donacije za desničarske organizacije iz Uprave Srbije za dijasporu koju je vodio Arno Gujon".

DRI navodi da je u pomenutom tekstu navedeno - "Novac je uplaćivan i desničarskim organizacijama, od kojih su neke povezane i sa partijom predsednika Srbije Aleksandra Vučića", te da - "to proizilazi iz podataka DRI o izveštaju o radu Uprave za saradnju sa dijasporom Vlade Srbije".

"U Izveštaju o reviziji finansijskih izveštaja Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu, Beograd za 2023. godinu, tabelarno su navedeni podaci o 342 nosioca projekata kojima su odobrena i preneta sredstva po sprovedenim konkursima i ne postoje podaci iz kojih 'proizilazi' da se radi o 'desničarskim organizacijama povezanih i sa partijom predsednika Srbije Aleksandra Vučića'", navela je DRI.