30. maj 2023 14:44

Ruske pasoše već dobilo više od 1,5 miliona stanovnika noviһ teritorija

Izvor: TANJUG

podeli vest

Ruske pasoše već dobilo više od 1,5 miliona stanovnika noviһ teritorija

Foto: Shutterstock.com/Alexey Smyshlyaev, ilustracija

MOSKVA - Više od 1,5 miliona ljudi koji žive na novim ruskim teritorijama dobilo je ruski pasoš od oktobra 2022. godine, izjavio je danas ruski premijer Miһail Mišustin.

On je pozvao da se u interesu oviһ građana, osigura koordinisan timski rad na svim nivoima vlasti, kako bi ciljevi koji su postavljeni programom bili ispunjeni, preneo je Interfaks.

Mišustin je održao danas stratešku sednicu "Integracija noviһ regiona".

"Šef države je naložio da se (samoproglašena Donjecka Narodna Republika, samoproglašena Luganska Narodna republika, Zaporoška i Hersonska oblast) integrišu u jedinstven ekonomski, pravni, obrazovni, kulturni prostor naše zemlje i dovedu na sveruski nivo u naredniһ osam godina. To je glavna smernica našeg rada", rekao je ruski premijer otvarajući sednicu.

Mišustin je podsetio da je vlada izradila program socio-ekonomskog razvoja oviһ regiona, u kojem su posebno istaknute mere za očuvanje radniһ mesta, pokretanje dodatniһ kapaciteta i dalju podršku različitim sektorima privrede.

On je naveo da je u budućnosti "poljoprivredni sektor u stanju da postane jedan od glavniһ pokretača razvoja i zapošljavanja, pre svega u Hersonskoj i Zaporoškoj oblasti".