5. jul 2024 16:44

Predsednik Skupštine Vojvodine na 13. festivalu dunavskih gradova i regija u Ulmu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Predsednik Skupštine Vojvodine na 13. festivalu dunavskih gradova i regija u Ulmu

Foto: AP Vojvodina, Lenka Knežević

ULM - Predsednik Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine Balint Juhas i potpredsednik Skupštine Boris Novaković prisustvovaće večerašnjem svečanom otvaranju 13. Međunarodnog festivala dunavskih gradova i regija, koji se tradicionalno održava svake druge godine, u organizaciji gradova Ulm i Novi Ulm i Dunavskog biroa.

Na otvaranju će prisustvovati predstavnici svih podunavskih zemalja i regija i promovisati svoje kulturne, turističke, privredne i druge potencijale, saopštila je Pokrajinska skupština.

U deset dana trajanja ovog festivala, biće održan veliki broj konferencija o dunavskoj saradnji, ekonomskih foruma, kao i pratećeg kulturnog-umetničkog i muzičkog sadržaja.

Pre otvaranje tradicionalnog susreta gradova i regija koje povezuje reka Dunav, predsednik Juhas i potpredsednik Novaković sastali su se sa delegacijom grada Ulma, sa kojim AP Vojvodina neguje višedecenijsku prijateljsku i partnersku povezanost.

"Saradnja AP Vojvodine i grada Ulma tokom decenija unazad iznedrila je i pomogla i našoj saradnji sa pokrajinom Baden-Virtemberg, povezala naše gradove i ljude, baš kao što nas i Dunav povezuje. Kako je naglašeno i prilikom poslednje posete delegacija Ulma i Novog Ulma Novom Sadu, ono što našu saradnju sa Ulmom čini posebnom i jedinstvenom jesu uspostavljeno prijateljstvo, lični kontakti i bezuslovno poverenje", rekao je Juhas na sastanku sa zamenikom gradonačelnika Ulma Martinom Bendelom i saradnicima.

Juhas je sa delegacijom Ulma i predstavnicima Dunavskog biroa razgovarao i o mogućim daljim koracima u okviru Dunavsko-savske saradnje, koja je je inicirana 2014.godine, dodaje se u saopštenju.