Tramp prodaje S. Arabiji oružje vredno 110 milijardi dolara

Američki zvaničnici tvrde da administracija predsednika SAD Donalda Trampa planira da objavi 110 milijardi dolara vrednu prodaju savremene vojne opreme i obučavanje trupa Saudijskoj Arabiji tokom ovog vikenda kada Tramp bude posetio tu zemlju, prenosi AP.

20 Maj 2017 08:15

VAŠINGTON - Američki zvaničnici tvrde da administracija predsednika SAD Donalda Trampa planira da objavi 110 milijardi dolara vrednu prodaju savremene vojne opreme i obučavanje trupa Saudijskoj Arabiji tokom ovog vikenda kada Tramp bude posetio tu zemlju, prenosi AP.

Agencija navodi da su u tom paketu tenkovi, bojni brodovi, sistemi raketne odbrane, radarska i komunikaciona kao i tehnologija sajber bezbednosti...


AP: Tramp u S.Arabiji o jedinstvu u borbi protiv radikalizma

Američki predsednik Donald Tramp pozvaće na jedinstvo u borbi protiv radikalizma u islamskom svetu kada sutra bude govorio u Saudijskoj Arabiji, a te napore će okarakterisati kao "borbu između dobra i zla", navodi AP pozivajući se na nacrt Trampovog govora.

Tramp će tom prilikom izbegavati oštru antimuslimansku retoriku kakvu je koristio u predsedničkoj kampanji, a neće pominjati ni demokratiju ni ljudska prava, kako je navedeno u unapred pripremljenom govoru, koji je podložan izmenama, navodi američka agencija.


AP Photo/Susan Walsh, File

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

vrh strane