Tanjug na BSF: Danijelson: Jasna veza između normalizacije i pristupa EU

Postoji veza između pune normalizacije odnosa Kosova i Srbije i pristupa Evropskoj uniji, zato je Evropskoj uniji važno da omogući i olakša dijalog Beograda i Prištine, rekao je danas na sedmom Beogradskom bezbednosnom forumu direktor Generalnog direktorata Evropske unije za susedsku politiku i pregovore o proširenju Kristijan Danijelson.

12 Oktobar 2017 12:10
Vizija postoji, a sada počinje rad na terenu, a za uspeh je neophodna potpuna posvećenost zemalja učesnica, rekao je danas na sedmom Beogradskom bezbednosnom forumu direktor direktorata EU za proširenje Kristijan Danijelson, govoreći o Berlinskom procesu.

BEOGRAD - Postoji veza između pune normalizacije odnosa Kosova i Srbije i pristupa Evropskoj uniji, zato je Evropskoj uniji važno da omogući i olakša dijalog Beograda i Prištine, rekao je danas na sedmom Beogradskom bezbednosnom forumu direktor Generalnog direktorata Evropske unije za susedsku politiku i pregovore o proširenju Kristijan Danijelson.

"Mislim da smo o tome razgovarali više puta. Jasno je iz pregovaračkog okvira da je to osnov za proces koji je u toku. Loš sam sa trerminologijom i znam da je to opasno. Mislim da postoji veza između potpune normalizacije odnosa i pristupa EU i zato je sa stanovišta EU važno da omogućimo i olakšamo dijalog koji se vodi između Beograda i Prištine”, rekao je Danijelson, odgovarajući na pitanje da li je priznavanje Kosova ključni uslov za pristupanje Evropskoj uniji.


Danijelson o Berlinskom procesu: Vizija postoji, počinje rad

Vizija postoji, a sada počinje rad na terenu, a za uspeh je neophodna potpuna posvećenost zemalja učesnica, rekao je Danijelson, govoreći o Berlinskom procesu.

"Vizija postoji, sada počinje rad na terenu. Možemo to videti po pokrenutim projektima, kao što je autoput od Srbije prema Draču, Plavi autoput na obali Jadrana, gasna konekcija između Bugarske i Srbije i železnička veza kroz Srbiju koju nazivamo istočnobalkanska veza", pomenuo je Danijelson.


FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

vrh strane