Matvijenko: Rusija nije i neće priznati Kosovo

Ruska federacija nije i neće priznati nezavisnost Kosova, izjavila je danas predsednica Saveta Federacije Federalne skupštine Rusije Valentina Matvijenko posle sastanka sa predsednicom Skupštine Srbije Majom Gojković.

20 Novembar 2017 17:30
Predsedica Saveta federacije Federalne skupštine Rusije Valentina Matvijenko izjavila je danas da je nedopustivo Srbiju stavljati pred “veštački izbor” - ili Zapad ili Rusija i poručila da u svetu nema snage koja bi mogla da sruši prijateljstvo i saradnju Rusije i Srbije.

BEOGRAD - Ruska federacija nije i neće priznati nezavisnost Kosova, izjavila je danas predsednica Saveta Federacije Federalne skupštine Rusije Valentina Matvijenko posle sastanka sa predsednicom Skupštine Srbije Majom Gojković.

Matvijenko je novinarima u parlamentu rekla da su se dve zemlje u prošlosti svaki put podržavale i pružale ruku jedna drugoj.


Nema te snage koja može da sruši našu saradnja

Predsednica Saveta federacije Federalne skupštine Rusije Valentina Matvijenko izjavila je danas da je nedopustivo Srbiju stavljati pred “veštački izbor” - ili Zapad ili Rusija i poručila da u svetu nema snage koja bi mogla da sruši prijateljstvo i saradnju Rusije i Srbije.

“Nedopustivo je da vas danas ponovo stave pred veštički izbor ili Zapad ili Rusija. Rusija se uvek zalagala za pravo svake suverene države na saradnju sa bilo kojim partnerima. Danas je Srbija jedna od malobrojnih zemalja na svetu koja brani baš ovakav stav”, poručila je Matvijenko u obraćanju poslanicima Skupštine Srbije na posebnoj sednici.


Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

VALENTINA MATVIJENKO

vrh strane