Vučić u Sofiji: Za kompromis potrebno da se čuje i šta govori Srbija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Sofiji da je Srbija za nastavak dijaloga u Briselu, da je za kompromis, ali i da se kompromis može nacći samo ako se čuje i ono što govori Srbija.

23 Februar 2018 13:43
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Sofiji da Srbija želi da kosovski problem reši kompromisom i zahvalio predsedniku Bugarske Rumenu Radevu na podršci koju pruža Srbiji na evropskom putu i što se zalaže da se o tome čuje i stav Srbije.

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Sofiji da je Srbija za nastavak dijaloga u Briselu, da je za kompromis, ali i da se kompromis može nacći samo ako se čuje i ono što govori Srbija.

Vučić je u zajedničkom obraćanju medijima sa predsednikom Bugarske Rumenom Radevim zahvalio predsedniku Bugarske Rumenu Radevu na podršci koju pruža Srbiji na evropskom putu i što se zalaže da se čuje i stav Srbije kad je reč o rešenju za Kosovo i Metohiju.


Vučić i Radev za konačno pomirenje dva naroda

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da podržava inicijativu bugarskog predsednika Rumena Radeva da dođe do konačnog pomirenja dva naroda, poručujući da će biti rešeni svi problemi bugarske nacionalne manjine u našoj zemlji.

"Kao predsednik Srbije podržavam da sve što smo imali u prošlosti, i pre 130 godna, i pre 100 godina i u II svetskom ratu - ostavimo iza sebe i gledamo u budućnost, jer mi jesmo i prijateljski i bratski narodi. Uveren sam da ćemo imati veoma dobru i blisku saradnju i u budućnosti", naglasio je Vucicć nakon sastanka sa Radovom, koje očekuje u Srbiji početkom aprila.


Srbija povećala izvoz u Bugarsku za 53 odsto

SOFIJA, 23. februara (Tanjug) - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je ekonomska i trgovinska razmena između Srbije i Bugarske iz godine u godinu sve veća, a da je prvi put dostigla dostigla miljardu dolara.

"To je izvoz Srbije u Bugradsku koji je za samo godinu dana povećan za 53 odsto, a izvoz Bugarske u Srbiju za 28 odsto, što govori o velikom napretku u nasim ekonomskim odnosima", rekao je Vučić nakon sastanka sa predsednikom Bugarske Rumenom Radevim.
Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

RUMEN RADEV I ALEKSANDAR VUCIC

vrh strane