Avioni ponovo lete iz BGD za Teheran, karte prodate do juna

Nakon gotovo tri decenije danas je ponovo uspostavljena direktna avio linija između Beograda i Teherana, operater će biti Iran Er, a karte za se letove na ovoj relaciji prodate su do juna.

13 Mart 2018 11:25
Direktna avio linija između Beograda i teherana uspostavljena je danas nakon 27 godina, operater te linije u ovom trenutku biće Iran Er.

BEOGRAD - Nakon gotovo tri decenije danas je ponovo uspostavljena direktna avio linija između Beograda i Teherana, operater će biti Iran Er, a karte za se letove na ovoj relaciji prodate su do juna.

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić istakao je tim povodom da je to najbolji pokazatelj kako se Srbija sprema za dolazak iranskih turista.


Ljajić: Bezvizni režim sa Iranom ne sme se dovesti u pitanje

Srbija se trudi da rizik od zloupotreba bezviznog režima sa Iranom smanji na najmanju moguću meru i ne sme se dozvoliti da se taj bezvizni režim na bilo koji način dovede u pitanje, jer on donosi ogromnu korist za zemlju u turističkom, ekonomskom i političkom smislu, izjavio je danas ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

“Naravno da, kao i svako dostignuće, i ove pozitivne stvari koje imamo sa bezviznim režimom nose odgovarajuću vrstu rizika. Mi nastojima da taj rizik smanjimo na najmanju moguću meru, imajući u vidu činjenicu da je bilo zloupotreba bezviznog režima i da su određeni državljani Irana koji su dolazili ovde, koristili zapravo Beograd i Srbiju kao tranzitni centar za odlazak u treće žemlje, odnosno zemlje EU”, rekao je Ljajić novinarima.Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

HOSEIN MOLA ABDLOLAHI, RASIM LJAJIC, ABAS AHMADIAN MOGHADAM

vrh strane