Vučić: Kina želi samostalnu i jaku Srbiju

Kina očekuje da i ubuduće vidi nezavisnu, samostalnu i jaku Srbiju, poručio je danas u TjenđInu predsednik Srbije Aleksandar Vučić, nakon susreta sa premijerom Kine Li Kećangom.

19 Septembar 2018 15:50
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić srećan je postignutim u Kini u razgovorima sa kineskim predsednikom Si Ðinpingom i premijerom Li Kećjangom, kao i svim drugim kineskim privrednicima i zvaničnicima, i naglašava da je siguran da je urađeno nešto dobro za Srbiju što će se videti u budućnosti.

Vučić: Javnost će za mesec-dva videti čime raspolaze VS

TJENĐIN - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Tjenđinu da misli da će umesto parade za mesec ili dva Srbija organizovati vojnu vežbu, te da će to biti prilika da javnosti bude prikazano šta danas ima Vojska Srbije.

Govoreću o srpskom oružju, predsednik je novinarima rekao da je Vojska Srbije, a tome je, kaže, i sam bio svedok pre pet godina, uprkos čiinjenici da smo imali veliki broj sjajnih profesionalaca, vojnika, ali da nismo imali pojedine vidove vojske.


HR odbila da glavni pravac bude Beograd - Zagreb

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Tjenđinu da je Srbija bila i spremna je da radi sa Hrvatskom i drugim zemljama regiona, ali i da je Hrvatska pre pet godina odbila njegov predlog da glavni saobraćajni pravac bude Beograd - Zagreb.

Predsednik je rekao da im je on to nudio, a da Hrvatska nije htela ni da čuje.


Vučić: Ne znam kakve veze Izetbegović ima sa KiM

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Tjenđinu da je, kada neko govori o naoružanju drugih zemalja to mešanje u unutrašnje stvari nezavisnih i suverenih država i da zato, kako je rekao, ne zna zašto je to uradio predsedavajući Predsedništva BiH Bakir Izetbegović.

Komentarišući izjavu Izetbegovića o Kosovu i Metohii, kao i naoružanju koje Srbija kupuje, Vučić je zapitao kakve veze lider SDA ima sa tim.


Srbija je danas zemja nade i budućnosti

Srbija je uprkos različitim pritiscima ostala na svom evropskom putu i od siromašne zemlje pred propašću, postala je zemlja nade i budućnosti, "zvezda učenik" Međunardonog monetarnog fonda, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Tjenđinu.

Nakon sastanka sa premijerom Kine Li Kećangom, predsednik Vučić je podsetio da kada se osmišljavala politika države 2013. i početkom 2014. godine, država je, kaže, znala u kakve teške reforme treba da krene.


Još jedan beočug u lancu prijateljstva Srbije i Kine

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić srećan je postignutim u Kini u razgovorima sa kineskim predsednikom Si Đinpingom i premijerom Li Kećjangom, kao i svim drugim kineskim privrednicima i zvaničnicima, i naglašava da je siguran da je urađeno nešto dobro za Srbiju što će se videti u budućnosti.

Vučić je novinarima rekao da još nije završeno i da će i noćas na večeri razgovarati sa premijerom Lijem i zamoliti ga za još neke stvari, iako mu se, kako je rekao, neki u Srbiji smeju zbog toga.


Rat SAD i Kine pogodiće ceo svet pa i Srbiju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će novi trgovinski rat SAD i Kine pogoditi ceo svet, EU, pa samim tim i Srbiju, ali se nada da će posle izbora za američki Kongres nastupiti neka nova klima.

"Stara poslovica kaže "kad se slonovu tuku, trava strada". Mi smo toliko mali, naša ekonomija je mala u odnosu na američku i kinesku, te gledamo od tih vlati trave nešto za budućnost da sagradimo. Moramo da se sačuvamo i zaštitimo", rekao je predsednik novinarima u Tranđinu u Kini.


Međjusobna podrška, Kina da pomogne modernim tehnologijama

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Tjenđinu, posle susreta s kineskim premijerom Li Kećijangom, da je na sastanku potvrđena međusobna podrška na političkom planu i večno prijateljstvo, a da su najviše razgovarali o tome kako Kina može da pomogne Srbiji u usvajanju modernih tehnologija.

"Upravo smo završili razgovor sa delegacijom na čelu sa Li Kećijangom. Nastavili smo razgovore koje smo imali juče sa šefom države, Si Đinpingom. Ne moram da ponavljam, ali pod utiskom ponovo izgovaram da je to velika stvar i veliak čast za našu zemlju", rekao je Vučić novinarima.


Kina želi samostalnu i jaku Srbiju

Kina očekuje da i ubuduće vidi nezavisnu, samostalnu i jaku Srbiju, poručio je danas u TjenđInu predsednik Srbije Aleksandar Vučić, nakon susreta sa premijerom Kine Li Kećangom.

Vučić je novinarima rekao da je u razgovoru sa premijerom Kine Lijem izraženo jednoglasje i međusobna podrška o svim političkim pitanjima.


Kineski premijer na srpskom „dobrodošli“

Premijer Kine Li Kećijang dočekao je danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića u državnoj rezidenciji u Tjenđinu pozdravom na srpskom jeziku.

„Dobro došli“, rekao je Li predsedniku Srbije dok su se rukovali ispred zastava Srbije i Kine.


Vučić: Trebaju nam roboti, moderne tehnologije

TJENĐIN - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas u Tjenđinu, gde je prisustovao otvaranju "letnjeg Davosa", da je Srbiji potrebno da "uđe u kolo" Četvrte industrijske revolucije i da će učiniti sve da moderne tehnologije dovede u Srbiju.

Istakao je da je o modernim tehnologijama i inovativnosti govorio i kineski premijer Li Kećijang na skupu.


Dolazak Sija u Srbiju - signal investitorima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas u Tjenđinu da je veoma važno što je predsednik Kine Si Đinping prihvatio da ponovo poseti Srbiju jer je to signal investitorima da ulažu u našu zemlju.

Vučić je danas u Tjenđinu prisustvovao otvaranju sastanka Svetskog ekonomskog foruma „Godišnji sastanak novih šampiona", poznatijem kao „letnji Davos" a potom i svečanom ručku koji je za srpsku delegaciju i kineske kompanije priredio predsednik Svetskog ekonomskog foruma Klaus Martin Švab.


Potrebno više, a ne manje globalizacije

Nalazimo se na prekretnici, pred izborom između globalizacije i deglobalizacije, a stav Kine je da se globalizacija ne može i ne sme zaustaviti, ocenio je danas kineski premijer Li Kećijang, otvarajući 12. sastanak Svetskog ekonomskog foruma, poznatijeg kao "Letnji Davos" u Tjenđinu.

Otvaranju skup „Godišnji sastanak novih šampiona“ prisustvovao je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji se nalazi u poseti Kini.


Švab: Srbija - hab u regionu

Osnivač i izvršni predsedavajući Svetskog ekonomskog foruma Klaus Martin Švab pohvalio je danas u Tjenđinu Srbiju za izuzetne ekonomske rezultate koji su doveli do toga da ona postane, kako je rekao, „hab u regionu".

Švab je danas, u okviru "letnjeg Davosa" koji se održava u Tjenđinu, priredio svečani ručak za delegaciju Srbije, predvođenu predsednikom Aleksandrom Vučićem, i kineske kompanije.


Vučić sa Brendeom, predsednikom Svetskog ekonomskog foruma

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u kineskom gradu Tjenđin sa predsednikom i članom Upravnog odbora Svetskog ekonomskog foruma Berge Brendeom.

Vučić i Brende sastali su se na marginama sastanka Svetskog ekonomskog foruma „Godišnji sastanak novih šampiona", poznatijim kao „letnji Davos".


Vučić s guvernerom Hebeja i predstavnicima Hbis

Predsednik Aleksandar Vučić sastao se danasu Tjenđinu s guvernerom provincije Hebej Su Đinom i predstavnicima kompabije Hbis, a tom prilikom potpisana su dva dokumenta o saradnji.

Guverner Hebeja i predstavnici kompanije Hbis, koja je vlasnik Železare u Smederevu, razgovarali su sa Vučićem o dosadašnjoj saradnji i mogućnostima za njeno dalje unapređenje.


Predsednik Srbije doputovao u Tjenđin


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je jutros u Tjenđin gde će prisustvovati otvaranju Svetskog ekonomskog foruma, poznatijem kao "Letnji Davos" i sastati se sa kineskim premijerom Li Kećijangom.

Vučić će prisustvovati otvaranju 12. godišnjeg sastanka pod nazivom „Novi pobednici“ u organizaciji Svetskog ekonomskog foruma, a sastaće se i s guvernerom provincije Hebej Su Đinom i predstavnicima kompanije HBIS-a.Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

ALEKSANDAR VUCIC

vrh strane