DRI: DIPOS daje u zakup nepokretnosti isključivo pogodbom

DIPOS DOO Beograd daje u zakup nepokretnosti u vlasništvu Republike Srbije isključivo neposrednom pogodbom, što bi trebalo da se primenjuje samo izuzetno, a elemente za obračun i isplatu osnovne zarade je u 2017. umesto Skupštine Društva propisao direktor, što je suprotno propisima, utvrdila je Državna revizorska institucija (DRI).

09 Novembar 2018 15:39

BEOGRAD - DIPOS DOO Beograd daje u zakup nepokretnosti u vlasništvu Republike Srbije isključivo neposrednom pogodbom, što bi trebalo da se primenjuje samo izuzetno, a elemente za obračun i isplatu osnovne zarade je u 2017. umesto Skupštine Društva propisao direktor, što je suprotno propisima, utvrdila je Državna revizorska institucija (DRI).

U nalazima Izveštaja o reviziji finansijskih izveštaja i pravilnosti poslovanja DIPOS-a za 2017. godinu, DRI je navela da je to preduzeće isplatilo 3,2 miliona dinara više za naknadu za ishranu tokom rada, 1,4 miliona dinara više za regres za korišćenje godišnjeg odmora i 1,7 miliona dinara više za uvećanje zarade po osnovu vremena provedenog na radu, odnosno minuli rad.


Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

vrh strane