Zbog snega u Srbiji na snazi četvrti stepen pripravnosti, očekuju se nove padavine

Zbog snega koji pada od sinoć, bilo je problema na tramvajskim i trolejbuskim linijama, ali je trenutno situacija sa svim linijama gradskog prevoza stabilna, izjavio je vršilac dužnosti gradskog sekretara za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima Darko Glavaš.

24 Jan 2019 19:47
Mehanizacija i ljudstvo novosadskih zimskih službi spremno su dočekali sneg koji je jutros ponovo počeo da pada u Nocom sadu.

Javne službe u pripravnosti zbog najavljenog obilnog snega

Štab za vanredne situacije opštine Paraćin, zbog najave većih snežnih padavina, uveo je večeras pripravnost javnih preduzeća i službi.

U saopštenju se objašnjava da je ovakva odluka doneta nakon upozorenja Odelenjena za vanrdene situacije u Jagodini i RHMZ da se u petak, posebno u petak na subotu i u subotu, očekuju veće snežne padavine u ovom delu Srbije...


Gradske službe spremne za novi snežni talas

Zimska služba spremna je za sledeći snežni talas, a danas su na ulicama bila angažovana 1.703 radnika, sa 339 mašina, kamiona i vozila, a sve službe su još od juče bile u četvrtom stepenu pripravnosti.

Trenutno se rade ulice drugog prioriteta jer su sve ulice prvog prioriteta očišćene i prohodne. Čitav sistem se intenzivno priprema za predstojeće padavine, a procene su da se očekuje 25 centimetara snega, naveo je Darko Glavaš. v.d. gradskog sekretara za poslove odbrane, vanrednih situacija...


Sneg čisti 2.200 putara sa 1.200 kamiona i mašina

Prohodni su svi državni putevi prvog i drugog reda, prilazi graničnim prelazima i zimskim turističkim centrima u Srbiji, ali se saobraćaj odvija otežano zbog velike količine snežnih padavina, saopštili su Putevi Srbije.

Na snazi je četvrti stepen pripravnosti, što podrazumeva 100 odsto raspoloživog ljudstva i mehanizacije...


Glavaš: Ekipe "Beograd puta" u četvrtom stepenu angažovanja

Zbog snega koji pada od sinoć, bilo je problema na tramvajskim i trolejbuskim linijama, ali je sve rešavano u roku od dvadesetak minuta i u ovom trenutku situacija sa svim linijama gradskog prevoza je stabilna, izjavio je vršilac dužnosti gradskog sekretara za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima Darko Glavaš.

Zbog snega ekipe JKP "Beograd put" su u četvrtom stepenu angažovanja, rekao je Glavaš Tanjugu i ukazao da je sneg na teritoriji grada Beograda počeo da pada sinoć od 23 sata i da je do sada napadalo između 15 i 17 centimentara snega...


Vesić: Ulice prvog prioriteta potpuno funkcionišu

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da ulice prvog prioriteta potpuno funkcionišu i podsetio da je to 1.800 kilometara saobraćajnica, kojima ide gradski prevoz.

Vesić je novinarima u Beogradu rekao da je jutros bilo manjih problema u saobraćaju koji se, kaže, dešavaju uvek kada pada sneg, ali da ni u jednom trenutku gradski prevoz nije obustavljen duže od 20 minuta....


Novi Sad: Zimske službe spremno dočekale novi sneg

Mehanizacija i ljudstvo novosadskih zimskih službi spremno su dočekali sneg koji je jutros ponovo počeo da pada u Nocom sadu.

"Gradsko zelenilo je u potpunosti spremno dočekalo današnje padavine. Danas u šest časova je izašla kompletna zimska služba našeg preduzeća koja se nalazi u okviru zimske službe koju čine i kolege iz 'Puta', 'Čistoće' i 'Parking servisa'", rekao je Tanjugu savetnik direktora za medije JKP "Gradsko zelenilo" Ivan Nožinić...


Sneg otežava saobraćaj, kamioni na Batrovcima čekaju devet sati

U celoj Srbiji jutros pada sneg, temperature su oko nule, a zbog obilnih snežnih padavinama i na putevima u nižim predelima može biti snega na kolovozu, što dodatno otežava već zimske uslove vožnje.

Svi prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni, putevi su očišćeni u punoj širini, ali na njima ima snega na kolovozu do pet cm, pa je, pored dobrih zimskih guma, obavezna upotreba lanaca, saopštio je Auto-moto savez Srbije...


Foto Tanjug/ S.Radovanović, arhiva

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

SNEG U GRADU

vrh strane