Radi se na izmenama Zakona o podršci porodicama s decom

Ministarka zadužena u Vladi Srbije za demografiju i populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović izjavila je da je u toku rad na izmenama Zakona o finansijskoj podršci porodicama s decom koje su najavljene prošlog leta i izrazila uverenje da će to osetljivo pitanje biti rešeno na vreme.

12 Februar 2019 07:53

BEOGRAD - Ministarka zadužena u Vladi Srbije za demografiju i populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović izjavila je da je u toku rad na izmenama Zakona o finansijskoj podršci porodicama s decom koje su najavljene prošlog leta i izrazila uverenje da će to osetljivo pitanje biti rešeno na vreme.

"Došli smo do zaključka da treba pomoći trima kategorijama žena, onima koje imaju visoka primanja, a odu na trudničko ili odsustvuju zbog nege deteta, zatim onima koje imaju manje od šest meseci radnog staža, kao i onima koje su tek počele da rade, a morale su da otvore bolovanje", izjavila je sinoć Đukić Dejanovićeva za TV N1.


Sve više prvih beba rađa se van Srbije

U Srbiji se povećava broj porodica sa dvoje, troje i četvoro dece, ali se prve bebe sve više rađaju van granica naše zemlje, kaže ministarka zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović i ističe da zbog toga pitanje migracija treba da bude u fokusu populacione politike.

Đukić Dejanović je najavila da će konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za pronatalitetnu politiku biće objavljen krajem februara i da će lokalne samouprave moći da apliciraju za sredstva u iznosu od ukupno 650 miliona dinara.

Foto Pixabay.com

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

vrh strane