Pupovac: Mislite li da Srbi na Oluju mogu da gledaju pozitivno

Misite li da Srbi mogu staviti Oluju u pozitivan konekst, upitao je lider SDS S Milorad Pupovac novinare, koji su od njega očekivali da komentarište to što je srpski predsednik Aleksandar Vučić u Nišu, na obelezavanju 20 godina od agresije NATO tu vojno-policijsku akciju uporedio sa Jasenovcem.

25 Mart 2019 14:55

ZAGREB - Misite li da Srbi mogu staviti Oluju u pozitivan konekst, upitao je lider SDS S Milorad Pupovac novinare, koji su od njega očekivali da komentarište to što je srpski predsednik Aleksandar Vučić u Nišu, na obelezavanju 20 godina od agresije NATO tu vojno-policijsku akciju uporedio sa Jasenovcem.

Vučić je, naime, na centralnoj komemoraciji žrtvama NATO agresije u Nišu rekao da "ni oni ubijani u Jasenovcu, Jadovnu, Prebilovcima, operaciji Oluja nisu bili greška, već namera da nas u potpunosti unište", ali da budućnost i život moraju biti "prvi zadatak i naš najvažniji cilj".


Pupovac nije potvrdio napuštanje vladajuće koalicije

Poslanik Samostalne demokratske stranke Srba u Hrvatskoj, Milorad Pupovac, nakon današnje sastanka s premijerom Andrejem Plenkovićem, nije potvrdio izlazak iz vladajuće koalicije.

"Sva pitanja oko kojih smo se usuglasili, kao i ona oko kojih se ne slažemo, nastavljamo rešavati kako bismo stvorili pretpostavke da SDS S ostane deo vladajuće većine", rekao je Pupovac, javila je HINA.


Foto Tanjug/Z.Žestić, arhiva

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

vrh strane