Ugašen požar u Notr Damu; Tužilac: Verovatno reč o nesrećnom slučaju

Požar u katedrali Notr Dam verovatno je bio nesrećni slučaj i nema naznaka da je namerno izazvan, izjavio je danas pariski javni tužilac Remi Heic.

16 April 2019 10:01
U katedrali Notr Dam u Parizu izbio je večeras požar, saopštila je vatrogasna služba.

PARIZ - Požar u katedrali Notr Dam verovatno je bio nesrećni slučaj i nema naznaka da je namerno izazvan, izjavio je danas pariski javni tužilac Remi Heic.

"Mi podržavamo teoriju da je reč o nesrećnom slučaju", rekao je Heic novinarima i dodao da 50 ljudi radi na "dugoj" i "kompleksnoj" istrazi o onome što je izazvalo požar u ponedeljak, preneo je Rojters.


Ugašen požar u Notr Damu

Požar u katedrali Notr Dam potpuno je ugašen, saopštio je danas portparol pariske vatrogasne službe.

Portparol Gabrijel Plu je rekao da službe za vanredne situacije trenutno "nadgledaju eventualno pomeranje strukture i gase tinjajuće ostatke".


Dan posle: Notr Dam se budi u pepelu

Objavljene fotografije požara u Notr Damu u Parizu, koje je snimio policijski dron, otkrivaju razmere velikog požara koji je izbio u jednoj od najčuvenijih svetskih katedrala.

Fotografije prikazuju plamen koji zahvata gotovo celu srednjevekovnu građevinu. Od dima i vatre čini se da je krov potpuno nestao i da ništa nije ostalo od ikonskog središnjeg tornja katedrale.


AP Photo/Kamil Zihnioglu

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

vrh strane