Protesti u Hong Kongu zbog predloženog zakona o ekstradiciji

Policija u Hongkongu upotrebila je suzavac i vodu protiv demonstranata koji su se danas okupili ispred sedišta lokalne vlade protestujući protiv predloženog zakona o ekstradiciji koji je izazvao zabrinutost zbog veće kineske kontrole i erozije građanskih sloboda u toj poluautonomnoj teritoriji Kine.

12 Jun 2019 12:09
Policija u Hongkongu upotrebila je suzavac i vodu protiv demonstranata koji su se danas okupili ispred sedissta lokalne vlade protestujuchi protiv predlozzenog zakona o ekstradiciji koji je izazvao zabrinutost zbog veche kineske kontrole i erozije gradjanskih sloboda u toj poluautonomnoj teritoriji Kine.

HONGKONG - Policija u Hongkongu upotrebila je suzavac i vodu protiv demonstranata koji su se danas okupili ispred sedišta lokalne vlade protestujući protiv predloženog zakona o ekstradiciji koji je izazvao zabrinutost zbog veće kineske kontrole i erozije građanskih sloboda u toj poluautonomnoj teritoriji Kine.

Popodnevno nasilje predstavlja veliku eskalaciju najveće političke krize toj poluautonomnoj kineskoj teritoriji poslednjih godina, preneo je AP.


Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

Policija u Hongkongu upotrebila je suzavac i vodu protiv demonstranata koji su se danas okupili ispred sedissta lokalne vlade protestujuchi protiv predlozzenog zakona o ekstradiciji koji je izazvao zabrinutost zbog veche kineske kontrole i erozije gradjanskih sloboda u toj poluautonomnoj teritoriji Kine. AP Photo/Kin Cheung

vrh strane