Vučić: Pokušaću Trampovim ljudima da ukažem na stanje na KiM

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će u narednih 10 dana pokušati da razgovara sa nekim od najbližih saradnika predsednika Donalda Trampa, da ukaže na "nasleđe" vašingtonskih demokrata" na KiM i da zatraži podršku za kompromisno rešenje.

13 Jun 2019 13:43
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, povodom ročišta po tužbi Vuka Jeremića, da je Jeremić "lopuža velikih razmera" i da to nikakva tužba, ništa ne može da promeni, te da će to ponavljati i po cenu da ide u zatvor.

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će u narednih 10 dana pokušati da razgovara sa nekim od najbližih saradnika predsednika Donalda Trampa, da ukaže na "nasleđe" vašingtonskih demokrata" na KiM i da zatraži podršku za kompromisno rešenje.

„Ponovo ću uputiti poziv u pisanom obliku predsedniku Donaldu Trampu. Pokušaću da razgovaram sa njegovim najbližim saradnicima o situaciji na Kosovu i Metohiji i tražim podršku za kompromisno rešenje", rekaoje Vučić novinarima.


Haradinaj uvek izgleda zadovoljno, ne bih rekao da ima razlog

Ramuš Haradinaj uvek deluje zadovoljno, ali nisam siguran da ima previše razloga za zadovoljstvo, konstatovao je danas predsednik Aleksandar Vučić.

Na pitanje da li Haradinaj ima podršku kancelarke Angele Merkel, jer deluje zadovoljno nakon povratka iz Nemačke, Vučić je rekao da Haradinaj uvek tako deluje i da je nekima malo potrebno da budu zadovoljni, dok on sam, kaže, nikad nije zadovoljan jer uvek smatra da može više i bolje.


Vučić: Unija spas za Srbiju, region u strahu od dominacije SR

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da bi balkanska ekomska unija bila spas za Srbiju i ostale zemlje regiona, ali je naglasio da region strahuje od srpske dominacije, zbog snage naše ekonomije.

"Regionalna zona, manje protokola, brži protok robe i usluga... mi smo za to. Ali kako da govorimo o balkanskoj uniji, kad neko u 21. veku uvodi takse", rekao je Vučić.


Jeremić je "lopuža velikih razmera",ponavljaću po cenu zatvo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, povodom ročišta po tužbi Vuka Jeremića, da je Jeremić "lopuža velikih razmera" i da to nikakva tužba, ništa ne može da promeni, te da će to ponavljati i po cenu da ide u zatvor.

On je pozvao parlament da što pre odlučuje o skidanju njegovog imuniteta, kako bi mogao da se pojavi na sudu i kaže šta misli.


O Bakiću: Prestanite više da pretite po novinama

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas ironično, povodom izjave Jove Bakića da bi Vučić trebalo da dobije 'grdne batine' i da bi upad u RTS sa 'dugim cevima' bilo jedno od rešenja za Srbiju, da je to - demokratsko rešenje.

"To je demokratsko rešenje. Neki koji svaki dan kukaju o nasilju, a onda u svojim intervjuima kažu da je u dugim cevima spas i da treba da dobijem grdne batine... A ja ću samo da odgovorim na drugačiji način: Ajde, ko boga te molim, nemoj više da pretiš po novinama. Ni ti, ni Đilas, ni Obradović", rekao je Vučić.


Ako bude Pariza biće teško, ako ne bude - još teže...

Ako bude sastanka u Parizu, bićemo u teškoj situaciji, a ako ga ne bude, bićemo u još težoj, ocenio je predsednik Aleksandar Vučić.

"Ako ga ne bude, bićemo u još većem glibu, i mi i ceo region", rekao je predsednik novinarima upitan šta ako Pariza ne bude.


Ne dolaze na vlast sastankom s Amerikancima, već na izborima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da ga ni najmanje ne interesuje o čemu je lider Dveri Boško Obradović u rezidenciji američkog ambasadora razgovarao sa američkim zvaničnikom Metju Palmerom, ali je naglasio da se na vlast dolazi voljom naroda, a ne "sastancima s Amerikancima".

Upitan kako komentariše to što američki ambasador i Obradović kriju tu činjenicu i šta je bilo tako tajno, Vučić kaže:


Svako ugrožavanje imovine SPC u CG bi pokvarilo odnose

Svako ugrožavanje imovine srpske crkve u Crnog Gori bi neminovno vodilo pogoršanju inače dobrih odnosa dve zemlje i zato molim vlasti ili većinu u CG da ne podrže predloženi zakon, koji je na to usmeren, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je tako odgovorio na pitanje šta misli o predlogu Zakona o slobodi veroispovesti u Crnoj Gori koji je usmeren na otimanje imovine srpske crkve u toj zemlji.


Vučić: Selaković izneo lični stav i govorio o CG u prošlosti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da izjava njegovog generalnog sekretara Nikole Selakovića o Crnoj Gori nije na fer način preneta, te da je Selaković jasno rekao da ne govori o današnjem stanju, već o prošlosti i ogradio se da iznosi lični stav.

Vučić je, upitan da prokomentariše izjavu Selakovića, ukazao da nije gledao emisiju u kojoj je on govorio, već da je video samo vesti na agencijama.


Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

vrh strane