Lukašenko poručuje da će Belorusija uvek pružati podršku Srbiji

Predsednik Srbije Vučić istakao je danas da je šef beloruske države Lukašenko jedan od retkih pravih prijatelja Srbije, koji je to pokazao sve vreme od kada je na čelu Belorusije i poručio da ako dve zemlje budu radile više zajedno, bile posvećene zajedničkim projektima, saradnji, da će budućnost njihovih odnosa biti još bolja.

03 Decembar 2019 13:45
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je danas doneta odluka da se krene u dodatne sistemske reforme srpske vojske, ali da to ne znači novu kupovinu oružja kako se to često interpretira u našoj zemljii, već će se čak stati sa nabavkom novog oružja.

Lukašenko: Podrška Srbiji na svim nivoima i u svim pravcima
BEOGRAD - Od Belorusije možete da računate na podršku na svim nivoima i u svim pravcima, poručio je danas u Beogradu predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko, na zajedničkoj konferenciji za medije sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Lukašenko je, takođe, poručio da se ne menja stav Belorusije po pitanju teritorijalnog integriteta Srbije.

Vučić: Lukašenko jedan od retkih pravih prijatelja SRB, uvek uz nas

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da je šef beloruske države Aleksandar Lukašenko jedan od retkih pravih prijatelja Srbije, koji je to pokazao sve vreme od kada je na čelu Belorusije i poručio da ako dve zemlje budu radile više zajedno, bile posvećene zajedničkim projektima, saradnji, da će budućnost njihovih odnosa biti još bolja.

"Nehemo zaboraviti što je neko u teškim trenucima uradio za Srbiju. Lako je biti prijatelj u dobrom, u teškim vremenima se prepoznaju pravi prijatelji. Imali smo mali broj takvih prijatelja, a jedan od retkih je Lukašenko", objasnio je Vučić, odgovarajući na pitanje beloruskog novinara da li se danas Srbi sećaju šta je bilo pre 20 godina i šta je beloruski predsednik tada učinio za Srbiju, te da li to ima ikakvog uticaja na izbora beloruskih, kineskih ili evropskih proizvoda.


Vučić: Belorusija je uvek bila u Srbiju

Srbija i Belorusija su dve prijateljske zemlje, koje imaju odlične političke i ekonomske odnose, izjavio je danas predsednik Aleksandar Vučić i poručio da je Srbija uvek imala podršku Belorusije po svim pitanjima.

"Nikada se nije desilo, od kad je Aleksandar Lukašenko na čelu Belorusije, da bilo kada ta zemlja glasa protiv Srbije. I zato tražim poštovanje građana Srbije prema Belorusiji. Prošli smo kroz mnogo teških dana i godina, a Belorusija je uvek bila uz nas, na svakom mestu u svetu, u svakom trenutku", rekao je Vučić nakon razgovora sa Lukašenkom.


Vučić: Mnogo prostora za pospešivanje saradnje sa Belorusijom

Prdsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas da Srbija sa Belorusijom ima mnogo prostora za dalje produbljivanje ekonomske saradnje i povećanje trgovinske razmene na pola milijardi dolara.

On je rekao je da je srećan što ponovo može da ugosti u Srbiji svog beloruskog kolegu, jedinog političara koji je Srbiju posetio za vreme NATO bombardovanja.


Vučić: Dodatne reforme VS, staje se sa nabavkom novog oružja

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je danas doneta odluka da se krene u dodatne sistemske reforme srpske vojske, ali da to ne znači novu kupovinu oružja kako se to često interpretira u našoj zemljii, već će se čak stati sa nabavkom novog oružja.

Odgovarajući na pitanja novinara na konferenciji za medije sa predsednikom Belorusije Aleksandrom Lukašenkom, Vučić je rekao da će država raditi na daljem osnaživanju srpske vojske i da po tom pitanju naša zemlja može mnogo toga da nauči od Belorusije.


Svečani doček za Lukašenka ispred Palate Srbija

Predsednik Srbije Aleksandar Vucicć priredio je danas ispred Palate Srbije svečani doček za predsednika Belorusije Aleksandra Lukašenka, čija se poseta odvija u godini jubileja, 25 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Beograda i Minska, koje poslednjih godina obeležava snažan razvoj ekonomske saradnje i trgovinske razmene.

Posle dočeka, uz postrojenu Gardu Vojske Srbije, himne dve zemlje i plotune u čast dolaska visokog gosta iz Belorusije, uslediće razgovor dvojice predsednika u četiri oka, a potom i plenarni susret delegacija Srbije i Belorusije.


Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

LUKASENKO I VUCIC

vrh strane