Udovičić: Lestvica visoko, možemo više od 16 medalja

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić rekao je danas da sportisti Srbije postavljaju lestvicu visoku i da uz malo sportske sreće sa Olimpijskih igara u Tokiju mogu da se vrate sa više od 16 osvojenih medalja.

11 Februar 2020 10:48

BEOGRAD - Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić rekao je danas da sportisti Srbije postavljaju lestvicu visoku i da uz malo sportske sreće sa Olimpijskih igara u Tokiju mogu da se vrate sa više od 16 osvojenih medalja.

"Nije ni čudo što svetski portali predviđaju veliki broj medalja, jer smo podigli lestivcu. Pre četiri godine rekao sam da se bez sedam medalja nećemo vratiti, predsednik republike je rekao da je osam minimum koje sport mora da donese. Tako je stavljena odgovornost na sve ljude iz sistema sporta. Rekao sam da imamo mogućnost za 16 medalja, kada je to naišlo na određeni podsmeh javnosti. Morate da postavljate visoko lestvice da biste težili kao tome. Sada mislim da možemo i više od 16 medalja, ako se sve poklopi i ako dođe do sportske sreće", rekao je Udovičić gostujući u jutarnjem programu TV Prva.

Foto Tanjug / video arhiva

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

vrh strane