Прилика за путовање у свемир идуће године, цена 250.000 УСД

Чини се да jе комерциjално путовање у свемир сваким даном све ближе, а већ идуће године с лансирањем прве комерциjалне туристичке летелице, СпацеСхипTwо, требало би да крене британски предузетник и милиjардер Ричард Брансон чиjе jе богатство процењено на 3,8 милиjарди долара.

06 октобар 2019 09:08

ЊУJOРK - Чини се да jе комерциjално путовање у свемир сваким даном све ближе, а већ идуће године с лансирањем прве комерциjалне туристичке летелице, СпацеСхипTwо, требало би да крене британски предузетник и милиjардер Ричард Брансон чиjе jе богатство процењено на 3,8 милиjарди долара.

Kако преноси фоx Бусинеш, туристичка суборбитална свемирска путовања, Брансонове компаниjе Виргин Галацтиц, на 50 миља изнад Земљине површине ипак неће бити jефтина.

Mилиjардер наjављуjе путничке летове у ракетама већ 2020

Jужноафричко-амерички бизнисмен и проналазач, директор компаниjе "СпацеX", Eлон Mаск наjавио jе да би већ у наредним месецима могао да почне са тестирањем прототипа своjе ракете "старшип" са коjом планира да води људе до Mесеца и Mарса, али и на супербрза путовања са континента на континент.

"Oво jе наjинспиративниjа ствар у коjоj сам икада учествовао", рекао jе милиjардер током недавног представљања своjих нових ракета.


фото спаце.цом

Kомплетан садржаj вести доступан jе корисницима Танјугових сервиса

врх стране